Catalin Chereches demonteaza dezinformarile aparute in spatiul public cu privire la starea sa de sanatate si situatia juridica

PRIMAR TRANSPARENT  Anii in care si-a neglijat sanatatea, amanand o interventie chirurgicala necesara, si-au spus cuvantul. Zilele trecute, Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr.Constantin Opris " din Baia Mare, cu dureri abdominale serioase, fiindu-i recomandat de catre medicii specialisti sa se opereze de urgenta. Chereches poarta pe picioare o ruptura abdominala, o hernie pe intelesul tuturor, afectiunea provocandu-i mari neplaceri in ultimii ani.

Unii au profitat de acest moment sensibil si l-au folosit pentru a-l denigra. Catalin Chereches raspunde atacurilor explicand intocmai situatia in care se afla, cu aceeasi transparenta binecunoscuta din ultimii ani, in care a raspuns mereu celor care i-au pus la indoiala cuvantul.

"Este o chestiune care tine de sanatatea si viata mea privata si nu am crezut ca voi fi nevoit sa aduc aceste lucruri in zona publica. Din pacate, unii se orienteaza foarte mult spre viata mea privata si orice pas al meu le creeaza foarte mare emotie. Se dezinformeaza foarte mult, se spun lucruri care nu au nici o legatura cu adevarul, sunt nevoit sa lamuresc, asadar, unele lucruri. Cu opt-noua ani in urma am constatat ca mi-a aparut o fisura in peretele abdominal, in zona inghinala, o hernie. In timp, aceasta s-a dezvoltat nu pentru ca as fi neglijat-o, ci pentru ca am considerat ca pana la un moment limita pot sa o duc, sub un anumit control, fara vreo interventie chirurgicala", spune Catalin Chereches, intr-un live realizat pe reteaua de socializare Facebook.

"Am fost consultat de specialisti din spitalul de aici, din Baia Mare, de medici din alta parte, dar in timp am ajuns la o hernie considerabila, de marimea unui pumn si care de doi-trei ani mi-a provocat foarte mari neplaceri. Daca stau foarte mult in picioare am anumite dureri. Bineinteles ca medicii mi-au spus, inclusiv acum, ca exista pericolul aparitiei unor complicatii pentru ca peretele abdominal este fisurat pe o lungime destul de mare si poate aparea oricand o agravare a starii sanatatii. Miercuri, dupa o prima parte a zilei in care am avut multe activitati prin oras, am stat mult in picioare, am avut apoi sedinte, am stat mult pe scaun, am resimtit o durere intensa care am crezut ca va trece. Colegii au fost cei care m-au convins ca trebuie sa merg la spital", arata primarul.

 

Starea de sanatate a primarului, sub semnul intrebarii pana la operatie

 

"Am fost consultat de unul dintre cei mai buni medici pe care ii are Baia Mare la sectia de chirurgie, doctorul Marius Branduse. M-a consultat, a vazut care este situatia si mi-a zis: Catalin, esti nebun ca pana acum ai stat cu hernia asta si nu ai facut nimic, putea oricand sa se agraveze. Mama mea este medic, dar si deputat, era la Bucuresti si am vrut neaparat sa ma consult si cu ea, astfel ca am decis sa plec din spital pe propria raspundere. A doua zi am revenit la spital, insa ma stiti. Nu am stare, ma iau ba cu taiatul ierbii, ba cu asfaltatul, ba cu Parcul Industrial pe care il punem acum pe roate si fiind si ziua mea duminica, am zis ca mai aman, tot asa, pe propria raspundere, trecand peste indicatiile medicilor, mai rezist pana saptamana viitoare cand va avea loc aceasta interventie. Din pacate, este vorba despre o operatie clasica, nu se poate interveni in alt mod. Bineinteles, in aceasta perioada efortul, statul in picioare, pe scaun la birou, este un pic greoi, din acest motiv mi-au dat un ham pe care trebuie sa il port, care are o bila care apasa hernia. Ma simt dotat acum ca si politistii americani", spune amuzat Catalin Chereches.

 

Primarul demonteaza dezinformarile aparute in spatiul public

 

"Am vazut diverse minciuni in spatiul public, ca am incercat diverse tertipuri juridice ca sa imi aman vreun proces. Vreau sa ii anunt pe cei care nu stiu sau nu vor sa stie ca nu trebuie sa fiu prezent la fiecare sedinta a instantei ca nu are legatura cu mine vreo amanare, ci cu anumiti martori, respectiv cu procedura pe care trebuie sa o respecte. Asadar, cu mine sau fara mine in instanta, lucrurile merg mai departe. A mai fost o chestiune, o rautate, fiind pus sub semnul intrebarii daca sufar sau nu sufar de vreo astfel de afectiune. Nu as vrea sa fiu indiscret, mai ales ca e vorba despre o parte inghinala, nu ca as fi eu vreun pudic, dar totusi nu as vrea sa public poze cu acest lucru. Nu as vrea sa cream un spectacol din viata mea privata sau din problemele mele de sanatate. Le multumesc medicilor de la Spitalul Judetean din Baia Mare, dar si baimarenilor care in aceste zile mi-au transmis multe mesaje de sustinere", a spus Catalin Chereches.

 

Sursa info: Facebook

ActualMM

Accident deosebit de grav. O persoana a decedat
Citeste
Unde vor fi amplasate aparatele radar sambata, 6 iulie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.