Cat timp au la dispozitie intreprinderile individuale si PFA-urile pentru a isi actualiza obiectul de activitate

DE INTERES PENTRU ANTREPRENORI   La data de 17 ianuarie 2019, expira perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate o au la dispozitie pentru a solicita oficiului registrului comertului din raza sediului profesional, inregistrarea mentiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Astfel, potrivit actului normativ mai sus mentionat, "PFA poate avea in obiectul de activitate cel mult 5 clase de activitati prevazute de codul CAEN", in timp ce "intreprinderea individuala poate avea in obiectul de activitate cel mult 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN".

In termen de 60 de zile de la implinirea celor 2 ani, respectiv incepand cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comertului radiaza, din oficiu, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de activitati incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel impus de legislatia in vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate si a intreprinderilor individuale care nu si-au indeplinit obligatia de modificare a obiectului de activitate este publicata pe pagina de internet a Oficiului National al Registrului Comertului.

 

Informatii furnizate de Institutia Prefectului – Judetul Maramures

FOTO: Incendiu in zona Pietei Izvoare. Interventie in forta a pompierilor
Citeste
Crima odioasa la Borsa. Barbat injunghiat mortal de presupusul amant al sotiei
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.