Cartierul Alecsandri, prioritatea mea: Voi actiona cu fermitate si perseverenta!

Am fost intrebat deseori de ce sunt atasat de cartierul Vasile Alecsandri, zona de care cei mai multi se feresc, o parasesc sau& despre care& vorbesc urat.& Raspunsul este simplu si usor de explicat.& Poate pentru ca este locul in care am crescut si unde am descoperit viata la oras. Spatiul unde cladirile, mirosul& si chiar gunoaiele de pe Craica imi aduc aminte ca viata este un amestec de bine si rau, nepasare si implicare, responsabilitate si dezinteres.

Zona in care oamenii traiesc impreuna, intr-o simbioza sociala greu de crezut si& de-nteles.& Democratia reprezentativa presupune transferul puterii cetateanului in mana demnitarului ales, al consilierului local, care este trimis sa gandeasca,& sa& decida si& sa actioneze& in numele si interesul cetateanului. Ceea ce nu se intampla in Baia Mare,& de 30 de ani. Din pacate, consilierul local este& doar un activist de partid care voteaza la comanda politica sau un instrument in mana unui primar, oricare ar fi el.&

Eu, Gavra Bogdanel, voi schimba aceasta stare de fapt si imi voi asuma reprezentarea unui numar de oameni& care nu sunt doar o masa amorfa& fara identitate si personalitate. Aleg cartierul Vasile& Alecsandri din mai multe motive,& dar mai ales pentru respectul si afectiunea& fata de& oamenii care m-au "adoptat" acum trei decenii. Cunosc problematica cartierului si pe& majoritatea cetatenilor& care locuiesc in zona, ca activist social, civic si preot paroh. Le stiu greutatile si asteptarile, frustrarile si sperantele,& dar mai ales nemultumirile acumulate fata de cei care si-au asumat administrarea orasului. Nu am sa-i dezamagesc si& nici nu o sa-i mint. Ma& voi intalni lunar cu ei pentru a ne consulta si& a& decide viitorul cartierului si al baimarenilor din zona. Voi actiona cu fermitate si perseverenta pentru rezolvarea listei de probleme deja identificate.

Locuitorii cartierului Vasile Alecsandri, Hatvan cum mai este& denumit, toti baimarenii si maramuresenii merita si trebuie sa primeasca atentie din partea autoritatilor publice. Ei au dreptul la un cartier sistematizat si curat, strazi si alei asfaltate, parcuri, locuri de joaca si zone verzi amenajate, locuinte pentru tineri, crese& si gradinite noi, iluminat public functional, ordine si siguranta.& Si mai au dreptul la respect si o reprezentare corecta, prin oameni alesi din randul lor. Puterea unei comunitati sta in oameni si& in& solidaritatea lor. Nu exista probleme care nu se pot rezolva doar politicieni si administratori incompetenti sau corupti.

Va cer cu respect sa-mi acordati increderea si sprijinul pentru a va putea reprezenta cu cinste.

Sunt Gavra Bogdanel si va asigur ca nu va voi dezamagi. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Articol comandat de Partidul Miscarea Populara Maramures. Cod unic de identificare 21200020.

Articolul Cartierul Alecsandri, prioritatea mea: Voi actiona cu fermitate si perseverenta! apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Cum se vor desfasura orele de clasa in conditii de pandemie. Anisie: Profesorii pot fi ajutati la lectii online de bibliotecari
Citeste
FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Impact violent intr-o intersectie de pe strada Mihai Eminescu din Sighet
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.