Care tehnologie va avea cel mai mare impact asupra sporturilor in 2020?

Tehnologia contribuie la dezvoltarea unui stil de viata relaxat. Isi face aparitia in toate domeniile vietii. Nu ne mai concepem existenta fara ea. A patruns si-n lumea sporturilor incepand cu anii ’80. Astazi, a ajuns la un nivel superior. Iti ofera acces la facilitati speciale online ca in cazul Betano; de exemplu, poti paria pe echipa favorita de fotbal din realitate, intr-un joc virtual.

De la metoda validarii golului pe linia portii si streaming video si pana la sistemul VAR – sportul este influentat in mod direct de evolutia tehnologiei. Desigur, avantajele sunt in favoarea noastra. La fiecare nou inceput de an ne intrebam cu ce o sa fim surprinsi si anul acesta. Mai ales ca acum avem Jocurile Olimpice si Campionatul European. Asadar, ce ni se pregateste pentru 2020?

Tehnologii destinate maririi nivelului de interactiune dintre sportivi si fanii acestora

Se preconizeaza ca accentul dezvoltarii tehnologiei sa se puna pe nivelul de interactiune dintre sportivi si suporteri. 77, 6% din tehnologiile implementate anul acesta vor avea ca destinatie imbunatatirea relatiei dintre acestia. In acest sens se discuta de domenii precum esports, streaming live, moduri de pariere, etc.

16, 3% din tehnologii se vor axa pe sportivi, principalele puncte de interes fiind recuperarea acestora si platforme de antrenament. Procentul de 6, 1% este destinat consolidarii securitatii de pe stadioane . Tehnologiile de tip realitate augmentativa, realitate combinata si realitate virtuala vor trece la un nou nivel.

Oamenii vor putea sa foloseasca interfete multi-modale. Acestea le vor permite sa interactioneze la un nivel digital avansat. Se vor putea delecta cu moduri noi de vizionare a meciurilor. Isi vor putea schimba unghiurile de vizionare a transmisiilor pana la 360 de grade.

Ochelarii VR vor continua sa progreseze si sa-si imbunatateasca modul de vizionare a sporturilor. Pe masura ce tehnologiile vor avansa, linia de demarcatie dintre sportivi si fani se va subtia. Intr-un final, nivelul de interactiune va fi unul aproape complet.

Tehnologia 5 G – primul pas catre sportul digitalizat al viitorului

Se tot vorbeste despre noua tehnologie care o sa revolutioneze modul de comunicare incepand cu 2020. Tehnologia 5G inseamna in acest moment un salt catre hiper viteze de 1 ms. Adica, un timp de raspuns aproape instant. Transmisiunile online vor fi continue, fluide si fara pierdere de semnal. Capacitatea de trafic a unei retele va creste de 100 de ori, la fel cu eficienta acesteia.

Pe plan sportiv, acest lucru inseamna medii virtuale de antrenament pentru atleti. XR le va permite acestora sa aiba parte de un mix intre medii rele si virtuale asa cum nu au mai existat pana acum. Fotbalistii, jucatorii de baschet si chiar pilotii de curse vor beneficia de multiple avantaje cu tehnologia 5G.

Suporterii vor putea sa aiba parte de reluari instant din diverse unghiuri. Modul de vizionare a meciului de acasa o sa fie complet diferit . Se discuta chiar despre furnizarea de continut personalizat pentru fani. Acest lucru, chiar in cadrul unei transmisiuni live.

Alte tehnologii care conteaza in lumea sporturilor din 2020

Este cat se poate de clar ca sportul este un teren propice pentru implementarea de noi tehnologii. De aceea, in 2020 se doreste sa se dea startul unei noi etape in cursul dezvoltarii acestei relatii.

  • Tehnologiile de analiza a performantelor la nivel de sport

Asistentii AI pentru sportivi vor ajuta la imbunatatirea performantelor acestora. Datele obtinute in timpul antrenamentelor vor fi prelucrate la un nivel avansat pentru sporirea efectelor asupra jucatorilor.

  • Tehnologia vizionarii computerizate

Este o piata care va ajunge la o valoare de 25, 32 de miliarde de dolari pana in 2023. Presupune dezvoltarea capacitatii computerului de a efectua multiple actiuni de recunoastere vizuala. Acesta va dispune de abilitatea de a interpreta si analiza datele, inclusiv de le transmite in timp real instant. Va fi utila pentru imbunatatirea sistemelor de siguranta de pe stadioane. De asemenea, va putea genera continut video dedicat, fiind un excelent instrument de marketing sportiv.

  • Tehnologiile de control asupra conditiilor atmosferice

Au fost testate cu succes la Jocurile Olimpice din 2008. Acestea pot fi folosite pentru asigurarea unui mediu prielnic la ora disputarii evenimentului sportiv.

Tehnologii care au ajutat la dezvoltarea sporturilor de-a lungul timpului

Fara acestea, sportul, asa cum il cunoastem astazi, nu ar fi fost la fel:

  • Tehnologia High Definition 4K– vizionarea transmisiunilor sportive a trecut la un alt nivel;
  • Tehnologia transmisiunilor video live pe mobil – fanii beneficiaza acum de meciuri la purtator;
  • Tehnologia de monitorizare a jucatorilor – a eficientizat modul de pregatire al acestora, oferindu-le antrenorilor informatii pretioase;
  • Tehnologia de acces digital la evenimentele sportive – suporterii au castigat la nivel de timp economisit, iar organizatorii la capitolul siguranta;
  • Tehnologia de Realitate Virtuala – vizionarea de continut cu caracter sportiv a devenit din ce in ce mai captivant.

2020 se anunta un an bun pe plan sportiv. La fel stau lucrurile si-n privinta tehnologiei. Desigur, chiar maine poate fi lansata o noua tehnologie utila pentru sport. Cine stie? Important este ca efectele sa fie unele in beneficiul tuturor celor implicati. Pentru ca sportul reprezinta una dintre principalele forme de distractie ale omenirii!

Judecatorii tribunalului maramures au hotarat suspendarea activitatii de judecata pe perioada nedeterminata
Citeste
Un sofer roman de TIR, traficant de droguri in Anglia, a crezut ca nimeni nu va observa cele 21 de kilograme de cocaina ascunse sub marfa
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.