Caravana SMURD vine sambata, 28 septembrie, in Baia Mare

Caravana SMURD ,,Fii pregatit!" vine sambata, 28 septembrie, in Baia Mare al judetului Maramures va organiza cursuri de prim ajutor si de preventie. Acestea vor include tehnicile de prim ajutor in situatii de urgenta si modul in care ne putem pregati pentru a face fata dezastrelor naturale care pot afecta Romania – cutremure, inundatii, incendii etc.

Caravana SMURD consta intr-un centru mobil de pregatire a populatiei si a personalului de interventie dotat cu o sala de scolarizare, avand o capacitate de 40 de locuri, si un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum si cu echipamente medicale si de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare si simulatoare menite sa asigure instruirea cat mai eficienta a cursantilor in tehnicile de acordare a primului ajutor.

In trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 57.000 de kilometri si a ajuns in peste 150 de localitati. Mai mult de 1.200 de voluntari, paramedici si formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane.

Caravana SMURD "Fii pregatit!" este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, lansat in 2016 si operat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Proiectul este sustinut financiar si logistic de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania.

 

Informatii furnizate de ISU Maramures

Cum va fi vremea la Castane
Citeste
Doliu in muzica romaneasca. A murit Mihai Constantinescu. Artistul avea 73 de ani
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.