Caravana "Morometii 2" aduce in Maramures cel mai de succes film romanesc din ultimii 25 de ani

ULTIMA OPRIRE, SIGHET  Cel mai mare succes romanesc din ultimii 25 de ani, Morometii 2, va avea trei proiectii speciale in Sighetu Marmatiei, pe 22 ianuarie, la Scoala de Muzica si Arte Plastice "George Enescu", Sala George Enescu, de la ora 9:00, 12:00 si 18:00. Biletele pentru proiectia de la ora 18:00 vor fi disponibile la Sala George Enescu, inainte de inceperea filmului.

Filmul s-a lansat oficial anul trecut, pe 16 noiembrie si a adus dupa doua luni in cinematografele din Romania peste 184.000 de spectatori, plasandu-se in primele pozitii din box office-ul romanesc. Cei care inca nu au avut sansa de a vedea cel mai asteptat film romanesc al anului o pot face in continuare, programul complet din cinema, pentru saptamana 11 – 17 ianuarie, putand fi consultat aici.

Avanpremierele si proiectiile speciale organizate de echipa filmului in cadrul turneului de promovare, demarat de Transilvania Film la finalul lunii octombrie a anului trecut, au strans aproape 40.000 de spectatori in cele peste 60 de orase in care au avut loc. Majoritatea proiectiilor din caravana au rulat cu casa inchisa, filmul si echipa fiind intampinati cu aplauze si entuziasm de fiecare data.

"Eu nu am mai trait asa ceva niciodata in viata, sunt greu de descris in cuvinte experienta si  emotiile traite la fiecare intalnire cu publicul si sunt profund recunoscator pentru tot acest val de apreciere si iubire.", a declarat si regizorul Stere Gulea.

Pelicula readuce pe marile ecrane, dupa mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiasi Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru si este semnata de Vivi Dragan Vasile, unul dintre cei mai apreciati directori de imagine din Romania.

Morometii 2 continua povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Campia Dunarii, si-l are in prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 il gasesc pe Ilie Moromete imbatranit, dar inca in putere. Intre el si cea de-a doua sotie, Catrina, tensiunile continua, in timp ce Niculae este pus la incercare de promisiunile lumii noi, in care totul e posibil daca te inregimentezi. Trailer-ul oficial al filmului poate fi urmarit aici.

Distributia este una de exceptie si reuneste cativa dintre cei mai apreciati si iubiti actori romani. In rolurile principale publicul ii va vedea pe Horatiu Malaele .

Cristian Niculescu este scenograful care a refacut casa Morometilor dupa schitele si imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost creat de la zero. Dana Paparuz, premiata cu trofeul Gopo pentru Aferim!, este creatoarea costumelor. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu si Alexandra Gulea, muzica este semnata de Vasile Sirli, iar coloana sonora este gandita de aceeasi Dana Bunescu, castigatoare a 6 premii Gopo pana in prezent, pentru montaj si sunet. Machiajul si coafura sunt semnate de Dana Roseanu, Iulia Roseanu si Domnica Bodogan. Producatorii filmului sunt Oana Giurgiu si Tudor Giurgiu. Fotograful afisului oficial este Alex Galmeanu.

Morometii 2 este o productie Libra Film, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Studioului de Creatie al Ministerului Culturii, in colaborare cu TVR si HBO Romania.

13.000 de masini rechemate de Dacia. Vezi ce problema au
Citeste
Cum vrea Ministerul Sanatatii sa-i convinga pe parinti sa-si vaccineze copiii
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.