Cap de cerb impuscat, agatat de un copac in fata sediului politiei borsa

Cititorii nostri din micutul orasel de la poalele masivului Pietrosul Rodnei ne scriu fara incetare. Informatiile primite de la acestia sunt de cele mai multe ori socante pentru lumea civilizata, socante pentru secolul in care traim. Socante pentru o tara membra a Uniunii Europene.

In cele ce urmeaza va prezentam in intregime mesajul primit de la cititorul nostru, cu mentiunea ca am solicitat si informatii oficiale Inspectoratului Judetean de Politie Maramures.

Mesajul cititorului

"Demigrarea Politiei Orasului Borsa! Au trecut 10 zile si inca nu se stie cine a pus capul de cerb impuscat si legat cu o sarma intr-un arbore situat la 10 metri de sediul Postului de Politie al Orasului Borsa, Maramures, in dimineata zilei de sambata 11 mai 2019.

Noroc cu Jandarmeria care au fotografiat capul de cerb agatat in arbore. Probabil au vrut sa scape basma curata lucratori politiei care se ocupa de arme ilegale, braconaj etc… Ar trebui sa se vada pe camerele de supraveghere din zona, dar ei se fac de ras si nu spun nimic. Este un caz unic in Romania, ca la Borsa nu e nicaieri!

Au fost politistii intimidati? Le-a fost "transmis" oare ceva mesaj?
A fost si un procuror care a luat cazul, dar nu se mai stie nimic din ce s-a intamplat acolo. Intrebati la Jandarmerie! Jandarmii au facut poze! Politistii care se ocupa cu combaterea braconajului si cu detinerea ilegale de arme au vrut sa ascunda cazul. Probabil sa nu pice rau in fata celor mai mari" .

Patru zile mai tarziu utilaje incendiate

In 15 mai 2019, tot in Borsa, persoane necunoscute au incendiat un utilaj de deszapezire si un excavator parcate. Autorii nu au fost prinsi nici pana in acest moment. Detalii despre acest caz AICI

Actualizare – IPJ Maramures

"Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele semnalate in mass media despre resturile unui cerb, gasite la Borsa, va comunicam urmatoarele:

La data de 11 mai a.c., politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures s-au sesizat din oficiu despre faptul ca langa albia raului Cisla se afla resturi ale unui exemplar de interes cinegetic din specia de vanat cervidee. Acestea au fost ridicate de la fata locului si predate reprezentantilor D.S.V.S.A. Maramures, pentru examinarea de specialitate si stabilirea cauzei mortii, iar in cauza a fost intocmit dosar penal si sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus s-au desfasurat cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de braconaj cinegetic.
In urma necrospiei realizate de specialisti din cadrul D.S.V.S.A. Maramures s-a stabilit ca cerbul carpatin a fost victima unor animale carnivore, posibil caini hoinari", transmite IPJ Maramures in buletinul de presa din 22 mai.

 

 

Perchezitii domiciliare in Baia Mare
Citeste
Cioban din sarasau, batut crunt de un localnic pentru ca ar fi pascut oile pe terenul lui
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.