Campanie de prevenire a violentei de gen la colegiul de arte baia mare

In perioada 24 februarie – 8 martie, adica de la Dragobete pana la Ziua Internationala a Femeii, politistii de prevenire au derulat un proiect de prevenire a violentei de gen, la Colegiul de Arte din municipiul Baia Mare, sub sloganul "Te indemn sa ma iubesti".

Sub influenta acestei perioade, in care in comunitate se celebreaza iubirea si eternul feminin, politistii au considerat ca e un moment oportun pentru a aborda cu elevii de liceu teme precum stereotipurile de gen, egalitatea de sanse si cauzele unor forme de violenta, precum violenta psihologica respectiv hartuirea stradala, violenta fizica, agresiunea sexuala dar si violenta in familie.

In cadrul celor 10 activitati sustinute politistii au pus in discutie asumptiile stereotipale privind rolurile fetelor si baietilor in societate si au analizat comportamentele si practicile care impiedica egalitatea. Sub forma unor exercitii individuale sau de grup, s-a vorbit despre atitudini si tipare comportamentale influentate de gen, pentru a descoperi modul in care fetele si baietii se percep pe sine, dar si pe ceilalti, astfel incat elevii sa constientizeze modul in care stereotipurile de gen le influenteaza perceptiile, atitudinile, convingerile si comportamentele personale.

Mare parte din aceste stereotipuri plaseaza un sex in rolul de dominator al celuilalt sex, iar in multe situatii aceste convingeri duc la aparitia si tolerarea unor acte de violenta in relatiile dintre partenerii intimi.

Politia are un rol important in informarea minorilor cu privire la usurinta cu care pot ajunge autori sau victime ale unor acte de violenta, cu privire la consecintele acestor fapte si la modalitatile de prevenire, astfel ca proiecte de acest gen vor continua si in alte unitati de invatamant.

Colet radioactiv, gasit intr-un autoturism la ptf sighetu marmatiei
Citeste
Impact frontal intre un bmw si un taximetru
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.