CAMPANIA SPUNE NU VIOLENTEI DOMESTICE!- Ce faci daca ai devenit victima a violentei in familie?

CAMPANIA SPUNE NU VIOLENTEI DOMESTICE! Mesajul campaniei il reprezinta incurajarea raportarii la politie a tuturor cazurilor de violenta domestica, indiferent daca este vorba de martori la infractiune sau victime implicate direct. In cazul persoanelor nehotarate sau al celor care au nevoie de informatii suplimentare despre acest fenomen, pot suna la linia gratuita pentru ajutor specializat, 0800-500-333, gestionata de ANES.

Reclamarea acestor cazuri va descuraja continuarea comportamentului abuziv al agresorilor potentiali si va schimba mentalitatea colectiva conform careia violenta domestica este un subiect tabu sau nu este atat de grava incat sa necesite implicarea autoritatilor.

Ce faci daca esti victima a violentei in familie? Servicii in judetul Maramures.

– Anunta Politia, depune o plangere! Apeleaza numarul de urgenta 112.
– Prezinta-te la Serviciul Judetean de Medicina Legala pentru a-ti fi eliberat un certificat medico-legal; acesta dovedeste leziunile provocate prin agresare si este important pentru incadrarea juridica a faptei. Telefon 0262-276910.
– Adreseaza-te Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, daca sunt copii implicati. Telefon: 0262 – 228999. Puteti apela si Telefonul Copilului 0262 – 983.
– Cere ajutor organizatiilor care ofera consiliere, sprijin adapost.
– Solicita eliberarea unui Ordin de Protectie Provizoriu, care poate fi emis imediat de politist, si apoi a unui Ordin de Protectie.
NU-TI RETRAGE PLANGEREA! Fa-ti curaj, daca nu pentru tine, pentru copiii tai, care merita sa traiasca intr-un mediu lipsit de violenta.

Informatii furnizate de IPJ Maramures

Pesta porcina africana confirmata in Rozavlea
Citeste
O casa de locuit a luat foc pe Craica
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.