Camere supraveghere – doua femei din borsa sustin ca ar fi fost abuzate si agresate de politisti in strada


In cursul noptii de luni spre marti pe adresa redactiei noastre am primit doua sesizari venite de la Borsa. Doua femei, Anca si Noemi, ne-au scris ca ar fi fost agresate de un echipaj al politiei din Borsa. De cealalta parte, politistii sustin ca au intervenit legal pentru ca a refuzat sa se legitimeze dar si sa mearga la sediul politiei pentru legitimare.

Ce spun femeile, una fiind minora

"Din pacate, asta-i Politia Romana. Bruscarea si abuzarea ne-a adus pe mine si pe Anca intr-un punct in care nu ne-am imaginat vreodata ca o sa ajungem. Asta e tara in care traim. Coruperea si comunismul inca dominand. Uitati-va cum un agent de politie al orasului Borsa, agreseaza fara niciun motiv. Erau simple trecatoare pe Aleea Tineretului. Singura lor greseala a fost ca nu i-au zambit frumos domnului agent" au scris femeile.

Ce spune politia

Echipajul de siguranta publica a intervenit la un incendiu izbucnit intr-un bloc la un apartament. Ajunsi la fata locului, politistii au auzit dintr-un apartament vecin ca muzica era data foarte tare. L-au rugat pe proprietar sa dea muzica mai incet. Acesta a oprit-o pentru cateva minute, ulterior repornind-o. Politistii s-au reintors la apartamentul respectiv si au vrut sa il legitimeze pe barbat. Acesta a refuzat si a adresat cuvinte jignitoare.

In fata blocului, era fiica barbatului care filma cu un telefon mobil. Politistii au vrut sa o legitimeze iar aceasta a refuzat. Echipajul de siguranta publica a incercat sa o duca la sediul politiei pentru identificare. La un moment dat o alta femeie le-a spus ca aceasta este minora, aceasta fiind lasata.
Intr-un final, atat proprietarul apartamentului cat si femeia au fost sanctionati contraventional pentru refuz de legitimare.

ACTUALIZARE

"Colegii nostri au intervenit la un incendiu in vecinatatea barului proprietate a tatalui minorei MM iar la solicitarea colegilor de a se legitima tatal acestuia a adus vociferat si a refuzat legitimarea la fel si fiica acestuia. Se poate vedea clar din imagini "setea de a filma si de a trimite la presa" lucru obisnuit printre cei ce incalca legea.
Mai nou ne confruntam doar cu " pasaje scurte convenabile" din filmari, pasaje ce vor sa denatureze voit interventiile colegilor punand doar ce convine celui ce a filmat cu intentia clara de denaturare.
De aceea este nevoie de dotare a politistilor cu camere, acest lucru fiind si in folosul nostru ca politisti ci si in folosul cetateanului!
Felicitari colegilor de la Politia Orasului Borsa ca nu s au lasat intimidati si au procedat legal si intocmai la aplicarea legii", spune Ion Tomoiaga, presedinte SNPR Decus Maramures.

Unde vor fi amplasate aparatele radar marti, 7 ianuarie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Interventii "fara numar" pentru pompierii maramureseni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.