Calaul cristinei avea ordin de restrictie

Detalii tulburatoare ies la iveala in cazul femeii injunghiate Sighetu Marmatiei astazi dimineata, 21 martie, de catre fostul ei partener de viata. Barbatul, in varsta de 35 de ani, avea ordin de restrictie asupra femeii si asupra celor doi copii ai ei. Actul a fost emis de magistratii Judecatoriei Sighetu Marmatiei in data de 20 februarie 2019. Femeia in varsta de 29 de ani a murit pe masa de operatie. 

Barbatul de 35 de ani nu avea voie sa se apropie de femeie si nici de cei doi copii ai acesteia. Potrivit deciziei magistratilor Judecatoriei Sighetu Marmatiei, barbatul era obligat sa pastreze o distanta minima de 15 metri fata de femeie si copiii ei, precum si fata de locuinta in care stateau. De asemenea, atacatorul nu putea sa se apropie nici de unitatea de invatamant pe care cei doi copii, in varsta de 6 si respectiv 10 ani, o frecventau.     "Interzice intimatului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta, sau in orice alt mod cu petenta. Respinge cererea petentei privind obligarea intimatului de a preda politiei brisca si bata. Durata masurilor luate de instanta prin prezenta hotarare este de 6 luni, conform art. 24 alin. 1 din Legea 217/2003 republicata. In temeiul dispozitiilor art. 31 din Legea 217/2003, copia dispozitivului prezentei hotarari, se comunica, in ziua pronuntarii, structurilor Politiei Romane in a caror raza teritoriala se afla locuinta victimei si a agresorului. Incalcarea oricareia dintre masurile dispuse prin acest ordin de protectie constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an", se arata in decizia luata de magistratii Judecatoriei Sighetu Marmatiei.

Femeia, originara din Timisoara, era victima violentei domestice si ii era frica pentru viata ei, mai ales ca a cerut judecatorilor sigheteni ca fostul ei concubin sa predea obiectele cu care barbatul putea sa ii faca rau. Judecatorii nu au dat insa curs acestei solicitari. 

"Deocamdata se fac cercetari pentru infractiunea de omor, initial fapta a fost incadrata la tentativa de omor, dar femeia a decedat, cauzele decesului urmand a fi stabilite dupa efectuarea expertizei medico-legale. Persoana este deja identificata, iar dupa audiere urmeaza sa se faca propunerile pe care procurorul de caz le va dispune", a precizat Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Simona Vasiac, Adevarul de Baia Mareadev.ro/poq0iy.

CITESTE SI:

EXCLUSIVITATE – Vezi cine este calaul si cine este femeia ucisa la Sighetu Marmatiei. Doi copilasi au ramas ai nimanui

CITESTE SI:

ACTUALIZARE 4 / INCIDENT SOCANT IN SIGHETU MARMATIEI: Un barbat si-a injunghiat fosta partenera de viata. Femeia a murit pe masa de operatie

Maine incepe prima editia a targului de turism al maramuresului
Citeste
Exclusivitate – vezi cine este calaul si cine este femeia ucisa la sighetu marmatiei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.