Cadrele medicale sunt disperate dupa ce pacientul confirmat ar fi fost plimbat prin mai multe sectii ale unitatii sanitare

Va prezentam detalii incredibile venite de la medicii sigheteni. Asta dupa ce barbatul din Rona de Sus confirmat pozitiv cu COVID-19 ar fi fost plimbat timp de trei zile prin mai multe unitati ale Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei.

Ba mai mult, tot astazi, se pare ca sotia barbatului ar fi fost adusa la spital cu febra si frisoane. Toate cadrele medicale din Spitalul Sighetu Marmatiei sunt ingrijorate pentru ca in momentul in care acesta a fost prins unitatea medicala nu era suspect de infectare cu COVID-19.

Suspectul din Rona de Jos este sofer de autobuz si facea curse regulate Sighetu Marmatiei – Timisoara si retur. Ba mai mult, oamenii spun ca saptamana trecuta acesta ar fi facut un chef mare in Rona de Jos la care ar fi participat foarte multi sateni.

Ba mai mult, conform unor surse, se pare ca acesta ar fi facut si transport pe baza unei conventii cu societati comerciale de pe platforma CIL din Sighetu Marmatiei.

Pe de alta parte, primarul Horia Scubli sustine ca nu e nicio panica la Spitalul Sighet si ca pacientul a venit cu simptome de doua zile, iar la ora 11 l-au transferat la Cluj Napoca, unde a si primit rezultatul. Ba mai mult, acelasi primar spune ca DSP Maramures a fost la familie acasa si ca acestia sunt fara simptome momentan.

ACTUALIZARE

Alte surse din Spital au declarat pentru Sighet 247 ca s-au luat toate masurile de dezinfectare a spatiilor in care a fost internat barbatul confirmat pozitiv cu COVID-19, iar personalul care a avut contact direct cu pacientul a purtat echipament complet de protectie.

Asteptam cu mare interes si o confirmare sau o infirmare oficiala din partea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Situatie in Maramures: Dispensarul uman din Rona de Jos ar fi intrat in carantina timp de 14 zile; s-ar fi dispus o ancheta epidemiologica
Citeste
Al 13-lea pacient infectat cu coronavirus a murit
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.