Borseanul buric s-a mai ales cu un dosar penal

Un barbat din Borsa care a fost condamnat la inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul de conducere retinut a comis-o din nou.

Dumitru Timis, zis Buric, fiind la volanul unui autovehicul Dacia Duster, a fost urmarit de un echipaj de politie din Moisei pana in Sacel. Borseanul s-a urcat la volan desi nu are permis de conducere.

Cu toate ca imaginile video pe care vi le aratam in exclusivitate arata clar faptul ca echipajul politiei are semnalele ascutice si luminoase pornite, barbatul isi continua deplasarea, sperand probabil ca va scapa.

La un moment dat a efectuat un viraj la stanga pe o strada laterala, unde a fost oprit. Politistii i-au cerut documentele, insa barbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. El a fost urcat in masina de politie si dus la sediu unitatii pentru audieri.

IPJ Maramures confirma incidentul: "Politistii din Moisei au efectuat un control in trafic si au urmarit un autoturism care circula pe directia Borsa – Moisei. Autoturismul a fost oprit pe DN17C in localitatea Sacel iar la volan politistii au identificat un barbat de 45 ani din Borsa. Verificarile au stabilit faptul ca acesta are dreptul de conducere anulat. S-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis" au raspuns oficialii IPJ Maramures la solicitarea baiamare24.ro.

Dumitru Timis Buric este un arhicunoscut patron in Borsa. Se ocupa cu exploatarea lemnului in zona respectiva. Ca sunt sau nu legale cum vorbeste "gura satului" nu e problema noastra ci a autoritatilor competente.

Ce putem insa sa va prezentam oficial despre patronul cu permisul anulat este faptul ca in 2017 a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, dupa ce fusese achitat de Judecatoria Viseu de Sus intr-un dosar penal din 2015.

"In baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus impotriva sentintei penale nr.189/22.06.2016 a Judecatoriei Viseu de Sus, pe care o desfiinteaza in intregime. Pronuntand o noua hotarare in aceste limite, dispune, in baza art.86 alin.2 din OUG 195/2002 si art.5 C.p. condamna pe inculpatul T.D. la o pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autovehicul de catre o persoana avand permisul de conducere retinut. In baza art.81 C.p. anterior suspenda conditionat executarea pedepsei pe durata termenului de incercare de 2 ani si 8 luni prevazut de art.82 C.p. anterior. Atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art.83 C.p. Obliga inculpatul la plata sumei de 400 lei, reprezentand cheltuieli judiciare la fond. Cheltuielile judiciare avansate de stat in apel raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 16.02.2017.

Borseanul Buric risca acum sa ajunga dupa gratii dupa ce va fi trimis in judecata pentru conducerea unui vehicul de catre o persoana care are acest drept anulat. La pedeapsa pe care o va primi se vor adauga si cele opt luni de inchisoare primite deja in 2017. Si asta pentru ca acum este considerat recidivist.

Preluare baiamare24.ro

Cifre ingrijoratoare. Unul din doi copii, victima a abuzului de tip bullying. 25,71% dintre copiii abuzati vor sa se automutileze sau sa se sinucida
Citeste
Stiinta Explorari intalneste azi Unirea Dej in turneul pentru locurile 7-10
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.