BORSA: Depistat de politisti conducand cu o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat

Azi noapte, in jurul orei 02.15, politistii din Borsa care desfasurau activitati de patrulare pe strada Nordului din oras au oprit pentru control un autoturism.
In urma verificarilor efectuate de catre politisti, la volanul autoturismului a fost identificat un barbat de 38 de ani din oras. Intrucat soferul emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Borsa unde i s-a recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Respectati regulile de circulatie! Peste 100 de sanctiuni aplicate de politistii Serviciului Rutier

Viteza excesiva ramane in continuare cea mai frecventa abatere constatata de politistii rutieri. In cadrul activitatilor desfasurate in ultimele zile pe DN 1C si DN 18, aparatura radar din dotarea politistilor Serviciului Rutier a inregistrat 69 de autoturisme care erau conduse cu viteza peste limita legala.

Cea mai mare viteza inregistrata in afara localitatii a fost de 155 km/h si cea mai mare viteza constatata in localitate a fost de 123 km/h.
Atat soferii care depistati ca au apasat prea tare pedala de acceleratie precum si cei care nu au utilizat centura de siguranta sau au incalcat alte norme rutiere au fost sanctionati contraventional conform prevederilor OUG195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. In total au fost aplicate 103 sanctiuni contraventionale.
De asemenea politistii au dispus masura retinerii a 36 permise de conducere, dintre care 25 pentru viteza excesiva.

Politistii reamintesc ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din judetul nostru. Pe langa faptul ca sunt sanctionati si li se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioada, soferii se expun si ii expun si pe ceilalti participanti la trafic riscului de a fi implicati in accidente.

Articolul BORSA: Depistat de politisti conducand cu o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

S-A ALES CU DOSAR PENAL: Baimarean care a sustras articole vestimentare retinut pentru 24 de ore de politisti
Citeste
Nerusinare totala la inmormantarea lui George Floyd
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.