BOMBA - CARANTINA 14 zile / ACTUALIZARE: Municipiul Baia Mare, Sacalaseni si Tautii Magheraus. Intra in vigoare la miezul noptii


Hotararea nr. 68/2020 din 8 noiembrie 2020 a Prefectului Judetului Maramures spune ca in aceasta noapte de la ora 0.00 municipiul Baia Mare, orasul Tautii Magheraus si comuna Sacalaseni vor intra in CARANTINA pentru 14 zile.

In acest moment Baia Mare are 6,47 cazuri pozitive la o mie de locuitori, Tautii Magheraus are 5,59 iar Sacalaseni 5,98.

Cele trei localitati se alatura astfel comunelor deja carantinate: Recea, Grosi, Petrova (s-a prelungit pentru inca 14 zile) si Viseul de Jos (s-a prelungit inca 14 zile).

Actualizare – Pentru municipiul Baia Mare si localitatile Tautii Magheraus, respectiv Sacalaseni nu s-au primit ordinele de caranitare zonala

Avand in vedere aparitia pe retelele de socializare a informatiilor cu privire la carantinarea municipiului Baia Mare, localitatilor Tautii Magheraus si Sacalaseni, va comunicam ca nu sunt conforme cu realitatea.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures informeaza cetatenii ca nu a fost instituita masura de carantinare zonala pentru municipiul Baia Mare si localitatile Tautii Magheraus, respectiv Sacalaseni. Hotararea CJSU care a aparut pe retelele de socializare este un document de lucru intern, nesemnat si stampilat care a fost trimis spre consultare, pentru transmitere de propuneri membrilor comitetului si nu este o hotarare prin care se instituie masura de carantinare zonala la nivelul unei localitati sau a unei unitati administrativ-teritoriale.

Procedura de carantinare zonala prevede evaluarea situatiei epidemiologice la nivelul localitatilor sau unitatii administrativ-teritoriale de catre institutiile abilitate, emiterea avizului de carantinare, trimiterea Hotararii CJSU aprobata, semnata si stampilata cu propunerea de carantinare la CNCCI, emiterea Ordinului de Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta cu privire la instituirea masurii de carantinare zonala.

Ordinul este transmis la Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei, iar ulterior se elaboreaza s se aproba Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Masura de carantinare zonala intra in vigoare dupa publicarea Ordinului Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei. Avand in vedere valoarea ratei de infectare peste limita de alerta, masurile de prevenire, limitare si combatere a infectiei cu SARS-CoV-2 sunt in evaluare la nivel central si vor fi adoptate dupa emiterea Ordinului Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Articolul BOMBA - CARANTINA 14 zile / ACTUALIZARE: Municipiul Baia Mare, Sacalaseni si Tautii Magheraus. Intra in vigoare la miezul noptii apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Premierul Ludovic Orban spune ca adolescentii sunt „raspandaci” de virus. Nu la scoala se infecteaza
Citeste
Marinimosul Ludovic Orban promite din nou ajutoare de stat pentru HORECA
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.