BINE DE STIUT: Noutati legislative din sfera inmatricularii vehiculelor

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor informeaza ca, la data de 11.08.2020, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 725 – O.M.A.I. nr.120/2020 pentru modificarea si completarea O.M.A.I. nr.1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarii autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.
Modificarile aduse actului normativ fac parte dintr-o serie de interventii necesare in vederea debirocratizarii serviciilor publice pe masura cresterii gradului de digitalizare in Romania.
Simplificarea procedurii de inmatriculare consta in:

  • Posibilitatea inmatricularii unui vehicul nou de catre operatorul economic care are ca obiect de activitate vanzarea vehiculelor noi, in numele cumparatorului in baza unui contract de mandat incheiat intre acestia.
  • Eliminarea unor documente pentru urmatoarele operatiuni: duplicat al certificatului de inmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), inmatriculare/transcriere (fisa de inmatriculare) .
  • Crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la operatiunile: eliberare duplicat certificat de inmatriculare, radiere din oficiu, pastrare combinatie numar de inmatriculare.
  • Procedurarea unor activitati care nu erau prevazute in varianta anterioara a acestui ordin (duplicat placa cu numar de inmatriculare, pastrare combinatie numar de inmatriculare).
  • Instituirea verificarii conformitatii placilor cu numar de inmatriculare pentru care detinatorul si-a exprimat optiunea de pastrare, cu standardele in vigoare si calitatea acestora.
  • Stabilirea unei perioade determinate in care poate fi solicitata atribuirea unei combinatii pastrate a numarului de inmatriculare (1 an), precum si posibilitatea prelungirii acestei perioade.
  • Extinderea sferei solicitantilor care pot beneficia de autorizatii de circulatie pentru probe.
  • Clarificarea situatiei categoriilor de vehicule supuse inregistrarii la nivelul primarului localitatii prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior .
  • Stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitata la 5 zile, pentru vehiculele care nu prezinta documente de inmatriculare anterioare – in original, perioada ce poate fi prelungita pana la 90 de zile numai cu obtinerea unei certificari a identitatii de la autoritatea competenta (RAR).
    Recomandam solicitantilor serviciilor publice sa consulte listele documentelor necesare pe operatiuni de inmatriculare, transcriere, radiere, autorizare provizorie, eliberare duplicat, etc., publicate pe site-ul www.drpciv.ro, inainte de prezentarea la sediile acestora in vederea depunerii documentelor.

Articolul BINE DE STIUT: Noutati legislative din sfera inmatricularii vehiculelor apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

PS Iustin si PS Timotei Satmareanul au resfintit Catedrala ,,Adormirea Maicii Domnului" din Satu Mare (GALERIE FOTO)
Citeste
Sfinte liturghii greco-catolice din biserici din Baia Mare si Mocira, transmise la Radio Maria
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.