Bilantul campaniei "10 pentru siguranta" in maramures

Vineri, 20 septembrie, scolile gimnaziale din Ocna Sugatag si Craciunesti au fost gazdele ultimelor sesiuni de informare din cadrul Campaniei M.A.I. 10 pentru siguranta. Elevii celor doua scoli au ridicat numarul beneficiarilor acestei campanii la 3.500.

In cadrul celor 30 de activitati preventive, desfasurate de politisti alaturi de specialistii antidrog si partenerii jandarmi si pompieri, au fost transmise cele 10 mesaje ale campaniei pentru siguranta elevilor la scoala, pe strada sau acasa.

  1. Ai grija la grupul de prieteni. Spune NU daca cineva iti propune sa faci lucruri care te pot afecta negativ.
  2. Fii atent la prietenii virtuali si la informatiile pe care le postezi/ transmiti pe internet si pe retelele de socializare.
  3. Nu te lasa pacalit de bunele intentii ale necunoscutilor sau de oferte unice doar pentru tine din surse pe care nu le poti verifica.
  4. In drumurile tale respecta mereu regulile de circulatie!
  5. Tine mereu in buzunarul interior banii sau telefonul mobil.
  6. Nu te lasa "incatusat" de consumul de alcool, droguri sau alte substante psihoactive!
  7. Fii un elev educat si spune NU bullyingului!
  8. Ai grija: focul nu este un mod de distractie!
  9. Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament si nu raspunde la provocari.
  10. Apeleaza la sfatul unui adult atunci cand te afli in dificultate.
    In Campania de informare si prevenire "10 PENTRU SIGURANTA" au fost implicate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar in judetul Maramures specialistii in prevenire ai acestor structuri au transmis mesajul campaniei atat in locuri publice, cat si la manifestari cultural artistice, pe trenurile de calatori si in 19 unitati de invatamant din localitatile Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Seini, Ocna Sugatag, Sarasau, Moisei si Calinesti.
    Chiar daca aceasta campanie a ajuns la final, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, cei de proximitate, dar si cei rutieri, vor fi alaturi de elevi, pe tot parcursul anului scolar 2019-2020, atat prin activitati la clase cat si prin organizarea sau participarea la unele activitati extrascolare.

Cautat de autoritatile judiciare din cipru, gasit de politistii din leordina
Citeste
Doi tineri rataciti in zona cavnic, salvati de jandarmii montani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.