BILANt MINIVACANtA DE RUSALII: 16 persoane care au comis infractiuni rutiere depistate de politisti, 162 de sanctiuni aplicate soferilor care au incalcat normele rutiere

In acest week-end prelungit, care tocmai s-a incheiat, politistii au depistat in trafic 16 persoane care au comis infractiuni la regimul rutier pe drumurile publice din judet. Toate sunt cercetate in cadrul dosarelor penale intocmite.
In fapt politistii au identificat trei barbati care conduceau autoturisme fara a detine acest drept, un tanar care a condus un ATV neinmatriculat si sub influenta bauturilor alcoolice, doua persoane care au refuzat testarea cu aparatul etilotest si alte 10 persoane care au condus cu o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Cea mai mare alcoolemie a fost inregistrata DJ 186 D, intre localitatile Poienile Izei si Glod. In timp ce efectuau serviciul de patrulare, politistii au pus in functiune semnalele luminoase si acustice indicand unui conducator auto sa opreasca pe partea dreapta. Soferul a ignorat semnalele politistilor deplasandu-se cu viteza inspre localitatea Glod. S-a procedat la urmarirea autoturismului, iar intr-o curba la stanga persoana de la volan a pierdut controlul directiei de mers, a parasit partea carosabila, iar autoturismul condus s-a rostogolit in albia raului Glod.
Politistii au identificat la volanul autoturismului un tanar de 26 de ani din Glod care a fost testat cu aparatul etilotest, ce a indicat o valoare de 1,31 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind condus la Centrul de Permanenta Dragomiresti, unde i-au fost recoltate probe de sange. In acest caz se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si vatamare corporala din culpa.

Prevenirea accidentelor rutiere - 162 de sanctiuni aplicate soferilor care au incalcat normele rutiere

Politistii si-au dorit ca minivacanta care tocmai s-a incheiat sa fie lipsita de incidente in trafic. Astfel, au fost organizate mai multe actiuni iar politistii rutieri au fost prezenti pe drumurile publice de pe raza intregului judet.
La Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Seini, Borsa, Ulmeni si Oncesti politistii au organizat in perioada 06 - 08 iunie actiuni pentru verificarea modului in care se respecta regimul legal de viteza, dar si pentru verificarea starii tehnice a autovehiculelor.
Bilantul activitatilor au reflectat aplicarea a 162 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 55 000 de lei, cele mai multe pentru viteza excesiva si neutilizarea centurii de siguranta.
Ca masura complementara au fost retinute 11 permise de conducere si sapte certificate de inmatriculare.

Articolul BILANt MINIVACANtA DE RUSALII: 16 persoane care au comis infractiuni rutiere depistate de politisti, 162 de sanctiuni aplicate soferilor care au incalcat normele rutiere apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Peste 200 de locuri de munca disponibile pe listele AJOFM Maramures
Citeste
ABUZ AL POLITIEI RUTIERE / ACTUALIZARE: Un om de afaceri din Iasi a ramas fara permis dupa o depasire "neregulamentara" la Satulung (VIDEO)
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.