BILANt ISU MARAMURES OPT LUNI: Peste 5.000 de interventii, peste 220 de focuri lichidate

De la inceptul anului, subunitatile I.S.U. Maramures au efectuat 5131 interventii. Din total, 4416 au fost misiuni desfasurate de catre personalul S.M.U.R.D. Din celelalte 715 interventii, 228 au avut ca obiect localizarea si lichidarea incendiilor izbucnite in gospodarii, locuinte, la agenti economici sau mijloace auto, 312 la stingerea unor arderi necontrolate, printre care si incendiile de vegetatie, 101 au fost alte situatii de urgenta, capitol ce include, printre altele, inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase, misiuni pirotehnice, asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor, 39- alte interventii, 21- salvari de animale, 10- protectia mediului si 4 asistenta persoane.

De-a lungul anului, pompierii maramureseni au intervenit in situatii deosebite precum incendiul, izbucnit in luna aprilie, la o hala a unui agent economic din Baia Mare, cel din iulie, declansat la o reprezentanta auto, tot din municipiul resedinta de judet, respectiv la inlaturarea efectelor negative ale fenomenelor meteo periculoase.

Nimic nu se compara insa cu salvarea vietilor omenesti. Din miile de actiuni ale personalului SMURD, amintim doar doua: la inceputul lunii august, echipajul EPA SMURD Bogdan Voda a actionat in conditii deosebit de dificile si a reusit sa salveze un barbat din orasul Salistea de Sus, care era prins cu mana sub un utilaj rasturnat intr-o vale, ramas intr-o pozitie instabila. A doua zi, barbatul le-a trimis paramedicilor-pompieri o fotografie, in semn de multumire si ca sa le arate ca e teafar si gata de munca. Tot in luna august, un barbat prins pana la brau de un mal de pamant surpat, in Baia Mare, a fost salvat prin efortul conjugat al medicilor, asistentilor, pompierilor-paramedici si echipajelor de descarcerare, care au actionat la fata locului.

Articolul BILANt ISU MARAMURES OPT LUNI: Peste 5.000 de interventii, peste 220 de focuri lichidate apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 16 septembrie 2020: S-a ajuns la 94 decese in Maramures (inca 3). In judet, in total, 1.640 cazuri de infectare (53 noi). In tara, record de cazuri, 1.713
Citeste
FCSB risca sa piarda la masa verde meciul din Europa League
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.