Biciclist ranit grav dupa ce a cazut sub rotile unei autoutilitare

Aseara la ora 18.10 Politia Baia Sprie a fost sesizata prin SNUAU 112, cu privire la faptul ca pe D.N. 18, in Pasul Gutai, a avut loc un accident de circulatie cu victima.


La fata locului politistii au constatat ca un baimarean de 40 de ani, care circula cu bicicleta din directia Sighetu Marmatiei catre Baia Sprie, intr-o curba periculoasa la stanga, a franat brusc, a derapat si a cazut, intrand pe contrasens, sub o autoutilitara. Autoutilitara era condusa regulamentar din sens opus de catre un sighetean de 39 de ani. Conducatorul auto a oprit imediat si a scos victima de sub caroseria autoutilitarei, dupa care i-a acordat primul ajutor. Apoi biciclistul a fost urcat intr-o masina care a oprit in zona si transportat spre orasul Baia Sprie, in intampinarea ambulantei. Pe traseu victima a fost preluata de un echipaj SMURD si transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare pentru investigatii.
Conducatorul auto si biciclistul au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0 in ambele cazuri.
Victima a ramas internata pentru acordarea de asistenta medicala.

Actiuni pentru siguranta participantilor la trafic

Ieri, 24 septembrie, pe raza mai multor subunitati de politie, au fost organizate actiuni pentru supravegherea si controlul traficului rutier si pentru prevenirea accidentelor de circulatie.
Politistii Sectiei 5 Politie Rurala Ocna Sugatag au verificat 23 autoturisme, in 20 de cazuri fiind aplicate sanctiuni contraventionale pentru abateri savarsite in trafic. Totodata a fost retinut si un permis de conducere pentru depasire pe linie continua.

Politistii din Tautii Magheraus, impreuna cu reprezentanti din cadrul R.A.R. Maramures, au desfasurat o actiune pe linia controlului tehnic-auto. Au fost verificate 21 de autovehicule, fiind constatate 19 contraventii la O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. In cinci cazuri au fost retinute certificatele de inmatriculare iar intr-un caz placutele de inmatriculare.

Totodata politistii au depistat in trafic un barbat de 62 de ani care transporta, pentru o societate comerciala din Satu Mare, produse congelate din carne fara a detine documente de proveninta a acestora. S-a dispus sanctionarea contraventionala a societatii precum si confiscarea a aproximativ 230 kg de carne, in valoare totala de aproximativ 6000 lei.

Si politistii Sectiei 7 Politie Rurala Suciu de Sus au fost prezenti in trafic pentru depistarea conducatorilor auto care folosesc telefonul mobil in timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sau nu utilizeaza centura de siguranta, ocazie cu care au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale.
De asemenea a fost depistat in trafic, pe D.J. 171 A Suciu de Sus, un barbat care conducea unui autoturism inmatriculat in Cehia, avand polita de asigurare si termenul de valabilitate al I.T.P. expirate din luna mai 2019. S-a luat masura retinerii certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare, fiindu-i aplicata si o amenda.

Premiera in fotbalul maramuresean: o partida din faza judeteana a Cupei Romaniei se va desfasura in nocturna
Citeste
Castane 2019. S-au pus in vanzare biletele VIP
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.