Biciclist lovit de o masina

Politistii din Targu Lapus au intervenit ieri dupa-amiaza pentru solutionarea unui accident de circulatie produs pe raza comunei Copalnic Manastur. Verificarile efectuate pana in acest moment au relevat ca un barbat de 43 de ani, din Grosii Tiblesului, care conducea un autoturism pe D.N.18, dinspre Baia Mare spre Targu Lapus, a surprins si accidentat un biciclist de 18 ani. Soferul a plecat de la locul accidentului, insa a revenit dupa aproximativ o jumatate de ora. De asemenea s-a stabilit ca biciclistul nu era echipat cu elemente de imbracaminte fluorescent reflectorizante si bicicleta nu era echipata corespunzator.

Biciclistul a fost transportat la spital, unde a beneficiat de ingrijiri medicale, fara a ramane internat. Atat soferul cat si biciclistul au fost testati cu aparatul etilotest si s-a constatat ca nu se aflau sub influenta alcoolului.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

Tanar cercetat pentru comiterea a doua infractiuni rutiere

In timp ce actionau pe raza localitatii Sacalaseni, politistii au oprit pentru verificari un tanar din localitate, care conducea un scuter.
In urma verificarilor efectuate politistii au stabilit ca tanarul, de 22 de ani, nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judetean din Baia Mare unde i-a fost recoltata o proba biologica de sange in vederea stabilirii cu exactitate a concentratiei de alcool in sange.
Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Politistii rutieri din nou in actiune – amenzi de peste 25.000 de lei aplicate vitezomanilor

Traumele accidentelor de circulatie sunt ireparabile! Pentru ca viteza excesiva este una dintre cauzele principale ale producerii accidentelor grave de circulatie, politistii rutieri au continuat actiunile pentru depistarea celor care apasa prea tare pedala de acceleratie.
Ieri, 12 noiembrie, politistii Serviciului Rutier impreuna cu cei din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Ocna Sugatag au actionat folosind aparatura radar din dotare pe tronsoanele de drum cu risc crescut de producere a accidentelor.
Intre orele 10.00 – 14.00 au fost oprite pentru verificari 58 de autoturisme. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 32 de sanctiuni contraventionale, 31 dintre acestea in cazul soferilor care au condus cu viteza peste limita legala. Valoarea amenzilor aplicate a fost de peste 25 000 de lei.
De asemenea au fost retinute sase permise de conducere.

Totodata politistii au intocmit un dosar penal si cerceteaza un tanar de 25 de ani, domiciliat in comuna Moisei. Acesta a fost oprit pentru verificari, dupa ce a fost inregistrat de aparatura radar circuland cu o viteza de 90km/h pe DN18, pe raza localitatii Giulesti. Verificarile politistilor au relevat ca valabilitatea autorizatiei provizorie de circulatie pentru autoturismul condus era expirata. In cauza se continua cercetarile sub aspectul comitereii infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat

Cine vor fi viitorul prefect si viitorul subprefect de maramures
Citeste
Transporta ilegal material lemnos cu un tractor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.