Beti la volan si fara permis, in vizorul politistilor maramureseni

Nicio scuza nu este acceptata atunci cand urcati la volan si conduceti fara a avea acest drept! Daca considerati ca puteti face acest lucru noaptea, intrucat nu veti fi opriti, va inselati! Politistii sunt mereu la datorie, 24 de ore din 24 si desfasoara activitati pentru prevenirea unor tragedii si combaterea cauzelor generatoare de accidente. In primele patru ore ale zilei, politistii au prins in flagrant trei persoane care conduceau fara a detine permise. Doua dintre acestea erau in stare de ebrietate.

Azi-noapte, in jurul orei 01.00, politistii au oprit pentru verificari un autoturism condus pe bulevardul Independentei din Baia Mare. La volan a fost identificat un barbat de 34 de ani, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Baimareanul este acum cercetat in cadrul dosarului penal intocmit pe numele lui.

Trei ore mai tarziu, la Borsa, politistii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism condus pe strada Stramtura, care nu avea aplicate numere de inmatriculare. La volan a fost identificat un tanar de 31 de ani, din oras. Verificarile politistilor au relevat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0.69 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe numele lui a fost intocmit dosar penal si este cercetat pentru conducere fara permis si conducere sub influenta alcoolului.

Infractiuni "la pachet" au fost constatate si de politistii din Cavnic. Putin dupa miezul noptii, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, acestia au oprit pentru verificari un autoturism condus pe strada 22 Decembrie din oras. La volan se afla un minor de 15 ani, iar in calitate de pasager era proprietarul autoturismului, un tanar de 18 ani. Intrucat emana halena alcoolica, minorul care conducea a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis, conducere sub influenta alcoolului si incredintarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumul public unei persoane care nu poseda permis de conducere.

Barbat condamnat la 2 ani si 8 luni inchisoare cu executare, depus dupa gratii de politisti

Circulatia pe drumurile publice implica respectarea unui cumul de reguli ce contribuie la siguranta tuturor participantilor la traficul rutier. Ignorand regulile, ii ignorati pe ceilalti, ignorati siguranta si riscati sa va pierdeti libertatea! Este si cazul unui barbat domiciliat in Berinta, depus ieri dupa gratii de politisti.

Pe numele acestuia, Judecatoria Targu Lapus a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani si 8 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.
Barbatul, in varsta de 42 de ani, a fost incarcerat ieri de politisti si depus in Penitenciarul Baia Mare in vederea executarii pedepsei.

 

Anumite firme private din Romania vor fi nevoite sa angajeze cel putin un pensionar pe post de consilier
Citeste
Doi barbati cercetati pentru contrabanda si tigari in valoare de peste 12
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.