Baut si cu permisul anulat, depistat de politistii din suciu de sus

La data de 17.07.2019, in jurul orei 10:50, un barbat din Suciu de Sus a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism, pe raza localitatii de domiciliu, avand 1,11 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata politistii au constatat ca acesta are permisul de conducere anulat.
Conform procedurilor legale, barbatului i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie din sange.
Pe numele sau au fost intocmite acte premergatoare urmaririi penale, sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul fara permis de conducere, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie propusa solutie legala.

Ieri, 17 iulie, politistii din Targu Lapus au organizat si desfasurat o actiune rutiera pentru reducerea riscului rutier. Actiunea a avut ca scop principal prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si s-a desfasurat impreuna reprezentanti ai Registrului Auto Roman, care au verificat starea tehnica a autovehiculelor.
Astfel, in cadrul actiunilor s-a urmarit si verificarea sistemului de franare, a celui de reducere a zgomotului si a emisiilor poluante, a mecanismului de directie, instalatiei de iluminare/semnalizare, existentei si autenticitatii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum si a legalitatii montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.
De asemenea, a fost verificata corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare si concordanta acestora cu datele si caracteristicile tehnice ale vehiculelor, detinerii inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.
Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost constatate si aplicate 18 sanctiuni contraventionale, dintre care 13 pentru diferite defectiuni tehnice. Valoarea amenzilor a fost de peste 5000 lei. Ca masura complementara au fost retrase patru certificate de inmatriculare, doua pentru I.T.P. expirat si doua pentru anvelope uzate ori neconforme, si a fost ridicat un set de placute de inmatriculare.

2 in 1: conducea baut si fara permis
Citeste
Maramuresean aproape de coma alcoolica si cu permisul anulat, prins la volan
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.