Batran paralizat, abandonat si lasat sa il manance viermii de viu

Imagini socante, pe care nu credeai ca le mai poti vedea in secolul XXI, totusi apar in continuare. Redactia Sighet 247 a fost contactata telefonic pentru a interveni la un caz social deosebit de grav in dupa-amiaza zilei de 20 septembrie a.c.

Un batran paralizat a fost lasat pur si simplu sa zaca intr-un pat din locuinta sa, situata pe strada Avram Iancu.

O vecina care ne-a chemat sa vedem cu ce putem ajuta, ne-a povestit ca batranul are o sotie alcoolica si total dezinteresata de soarta acestuia. Tot vecina in cauza, fara a avea vreun grad de rudenie sau vreo obligatie, este singura ce se mai ingrijeste de batran, hranindu-l si schimbandu-l din cand in cand. "Domnule Iuga, credeti-ma ca si eu am o varsta si nu mai pot face aceasta munca. Pe familie nu o intereseaza aproape deloc de soarta lui. Saptamana trecuta am chemat salvarea, a venit si l-a dus la Spital, iar dupa doua zile l-au adus inapoi. Singura chiar nu mai pot face nimic pentru acesta", ne-a explicat vecina batranului.

"Intrand in camera intunecata, un miros pestilential imposibil de descris in cuvinte ne-a izbit dintr-o data. L-am zarit pe batran zacand in pat, fiind doar piele si os. Nu cred ca are mai mult de 40 de kilograme acest batran amarat si abandonat de familie. Asemenea imagini nu am vazut decat in filmarile de la Auschwitz. Pe spate omul era plin de rani puroinde si sangerande, plin de viermi care il mancau de viu. In mai multe locuri pielea era roasa complet, fiind complet expuse oasele, arata ca la un schelet ambulant", descrie cele vazute Iuga Nicolae, redactor sef Sighet 247.

Am sunat imediat la 112 si am solicitat o ambulanta, care a sosit in foarte scurt timp. Echipajul SAJ l-a ridicat pe batran si l-a transportat la Spitalul municipal Sighet. Ne-am deplasat si noi la Spital, de unde am aflat de la medici ca starea de sanatate este foarte grava, fiind decompensat total, deshidratat si subnutrit. Desi era sub tratament medicamentos, se pare ca nu ii administra nimeni medicatia. Medicii de la UPU Sighet sunt foarte rezervati cu privire la sansele de supravietuire ale batranului.

Contactat telefonic, directorul Directiei de Asistenta Sociala Sighet, dl. Marius Volcovinschi, a declarat pentru Sighet 247 ca luni se va dispune o efectuare in teren si a situatiei pacientului si se va incerca gasirea unor solutii pentru cazarea acestuia intr-un camin de batrani.

Opris Viorica, reprezentanta a Asociatiei "Suntem Vocea Lor" ne-a declarat ca au discutat cu conducerea Caminului de batrani din Dumbrava si, daca batranul va trai, va fi admis pentru cazare acolo.

Preluare text si foto Sighet 247

Apel fals la 112? salvamontistii au cautat ore in sir in zona barsana un barbat presupus accidentat
Citeste
Cine este baimareanul care a facut show pe scena iUmor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.