BATAIA DE JOC CONTINUA - Comuna Recea a intrat in CARANTINA. Locuitorii au aflat la ora 12.08 prin RO-ALERT ca de 8 minute sunt carantinati. CJSU Maramures a tacut malc

Este din ce in ce mai evident ca ne aflam in mijlocul unui haos cand vorbim despre masurile luate de autoritatile judetene cu privire la limitarea raspandirii Coronavirusului. In urma cu cateva minute, locuitorii din Recea au fost anuntati la ora 12.08 prin RO-ALERT ca Recea intra in CARANTINA pe o perioada de 14 zile, incepand de... acum (28 octombrie, ora 12:00 - vezi foto mai jos).

Ca haosul din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (comitet prezidat de prefectul Nicolae Silviu Ungur) sa fie total, nici o institutie nu a transmis un comunicat prin care sa se precizeze ca localitatea va fi carantinata. Asta desi incidenta cazurilor de noi infectari in comuna era de peste 4 la 1.000 de locuitori inca de zilele trecute, cand alte localitati (precum Viseu de Jos) au fost carantinate, iar Recea... nu.

Presa nu a primit vreo Hotarare cu privire la carantinarea comunei, iar oamenii s-au trezit luati efectiv "pe sus" de mesajul transmis prin RO-ALERT. Asta in conditiile in care carantinarea include ca locuitorii sa aiba nevoie de o declaratie pentru a iesi din localitate, respectiv cei care o tranziteaza nu au voie sa opreasca/stationeze pe raza localitatii.

Pana la acest moment, autoritatile nu au putut da un raspuns clar pentru care oamenii nu au fost anuntati din timp despre aceasta Hotarare (repetam, incidenta cazurilor era deja crescuta inca de saptamana trecuta), si nici despre faptul ca Hotararea CJSU Maramures nu a fost transmisa/ publicata inca nicaieri.

Suntem tare curiosi cum vor asigura intrarile si iesirile din Recea. Noi credem tocmai din cauza faptul ca ESTE APROAPE IMPOSIBIL SA FACA ACEST LUCRU, "MARILE AUTORITATI SI ASA ZISII SPECIALISTI" au ezitat sa o carantineze in acelasi timp cu Viseul de Jos.

Si ca tacamul sa fie complet sa mai spunem o informatie, pe surse evident: IPJ Maramures habar nu are de unde sa mai scoata oameni pentru arhicunoscutele filtre. Mentionam si faptul doar politistul sau politistul de frontiera are DREPTUL LEGAL DE A OPRI AUTOVEHICULUL AFLAT IN TRAFIC!!!! Nimeni altcineva.

Sursa: ActualMM.ro.

Articolul BATAIA DE JOC CONTINUA - Comuna Recea a intrat in CARANTINA. Locuitorii au aflat la ora 12.08 prin RO-ALERT ca de 8 minute sunt carantinati. CJSU Maramures a tacut malc apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Breaking News: Comuna Recea intra in carantina pentru urmatoarele 14 zile
Citeste
Coronavirus in Romania! Cea mai neagra zi: peste 5.000 de cazuri noi si peste 100 de decese
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.