Barbatul care a vrut sa jefuiasca o banca din cluj amenintand cu pistolul, depistat de politisti

In urma unor investigatii complexe, barbatul banuit de comiterea unei tentative de talharie calificata la o unitate bancara a fost identificat si depistat de catre politistii clujeni.
Acesta se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul IPJ Cluj.

Conform probatoriului administrat, la data de 21 iunie 2018, un barbat cu fata acoperita si inarmat cu un pistol a intrat intr-o unitate bancara de pe raza municipiului Cluj-Napoca si a solicitat bani personalului bancii. In pofida amenintarilor, barbatul nu a reusit sa sustraga bani si a parasit in graba incinta bancii.

Imediat dupa sesizare au fost mobilizate importante efective de politie pentru identificarea, depistarea si tragerea la raspundere penala a barbatului.

De la momentul inregistrarii acestui incident si pana in prezent, politisti de la diferite structuri ale inspectoratului au intreprins numeroase activitati investigative pentru solutionarea cazului.

Astfel, in urma investigatiilor complexe efectuate, politistii au reusit sa identifice un cetatean italian, in varsta de 54 de ani, banuit de comiterea faptei. In urma colaborarii cu autoritatile italiene, pe numele barbatului a fost emis un mandat european de arestare de catre autoritatile din Italia, care il cautau pe barbat dupa comiterea a doua fapte de talharie in localitatea Livorno, in anul 2011.

In cursul acestei luni, respectiv la data de 14 mai a.c., in baza investigatiilor si a informatiilor obtinute, politistii de investigatii criminale, beneficiind de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale si al Directiei de Investigatii Criminale, l-au depistat pe barbat pe raza localitatii Floresti.

In imobilul in care locuia barbatul, politistii au gasit si ridicat obiecte vestimentare care intereseaza cauza, un pistol tip Airsoft, un dispozitiv cu electrosocuri s.a.

Ieri, in baza probelor administrate, fata de barbat a fost pusa in miscare actiunea penala, acesta fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de tentativa la talharie calificata, fapta prevazuta de Codul penal. In prezent, barbatul este retinut in baza mandatului european de arestare pus in aplicare.

Bogdan Jeler a fost la un trial organizat de Sampdoria
Citeste
Superliga
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.