Barbat prins pe ruta sighetu marmatiei – dej cu tigari de contrabanda

Politistii de la transporturi au actionat pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice, prevenirea si combaterea calatoriei frauduloase si a faptelor ilicite in statiile de cale ferata si in trenurile de calatori.

550 de politisti si 82 de angajati ai societatilor de transport feroviar au patrulat in aproape 400 de statii de cale ferata si 500 de trenuri, depistand 843 de persoane care calatoreau fraudulos.

Valoarea taxelor si suprataxelor aplicate calatorilor fara bilet a fost de peste 8.000 de lei.

Politistii au depistat alte doua persoane care aveau nevoie de internare in centre de specialitate, 11 minori lipsiti de supraveghere, o persoana data in urmarire nationala si 30 care practicau cersetoria.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 310 sanctiuni contraventionale, cele mai multe fiind aplicate pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Valoarea amenzilor a fost de peste 60.000 de lei, iar a bunurilor confiscate de aproape 4.000 de lei.

Politistii au constatat si 23 de infractiuni, dintre care 20 de natura economica.

Cu titlu exemplificativ:

Politistii de la Transporturi din Maramures au descoperit, intr-un tren care circula pe ruta Sighetu Marmatiei – Dej, in bagajul unui barbat, 5.000 de tigari fara timbru de marcaj fiscal romanesc. "Marfa", de aproape 3.000 de lei, a fost confiscata, iar barbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

O gospodarie de pe valea isorii din viseu de jos arde ca o torta
Citeste
Microbuz rasturnat in sant la moisei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.