Barbat de 70 de ani, cautat cu disperare de salvamontisti, pompieri, jandarmi si politisti

ALERTA IN MUNTII DIN MARAMURES  Zeci de pompieri, salvamontisti si jandarmi maramureseni au fost mobilizati pentru o actiune de cautare de amploare in Muntii Rodnei. Doi barbati, cetateni maghiari, s-au ratacit inca de ieri in munti.

Potrivit Salvamont Maramures, barbatii se aflau intr-o drumetie, fiind turisti, impreuna cu un grup. La un moment dat, cei doi barbati de 58, respectiv 70 de ani s-au despartit de grup si au ajuns sa se rataceasca in munti.

Alarma a fost data de catre persoanele din grup in momentul in care si-au dat seama ca cei doi barbati au disparut. Zeci de politisti, pompieri, salvamontisti si jandarmi au fost mobilizati inca de ieri pentru a-i gasi pe cei doi.

Salvatorii au pornit, de asemenea, si o actiune de cautare de noapte, reusind reperarea turistului de 58 de ani. Din nefericire, barbatul de 70 de ani nu a fost gasit nici pana la aceasta ora. Mai grav este ca nici unul dintre cei doi barbati nu era echipat corespunzator pentru o drumetie la munte.

Potrivit salvamontistilor, interventia cu elicopterul este scoasa din calcul din cauza conditiilor meteorologice precare.

"Incepand de ieri dupamasa, pompierii, salvamontistii, jandarmii si rangerii desfasoara actiuni de cautare a unei persoane, de origine maghiara, ratacita in Pietrosul Rodnei. Persoana se afla in drumetie organizata, cu ghid, impreuna cu alte 49 de persoane, iar la coborarea de pe munte aceasta nu a mai ajuns la locul de intalnire. Cautarile s-au desfasurat pana ieri in jurul orei 12 p.m., iar in aceasta dimineata s-au reluat. Salvamontistii, pompierii, jandarmii si rangerii desfasoara cautarile pe trei zone: Lala, Bila Putredu si Gargalau. De asemenea, se pregatesc sa intervina si forte din judetul Bistrita-Nasaud", au declarat si reprezentantii ISU Maramures.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

Un turist maghiar s-a pierdut in muntii rodnei
Citeste
Superliga
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.