Barbat banuit de comiterea infractiunilor de santaj, amenintare si hartuirea uor minori

In baza probatoriului administrat, politistii din Tautii Magheraus au dispus ieri, 27 februarie, retinerea pentru 24 de ore a unui barbat domiciliat in judetul Sibiu, banuit de comiterea mai multor infractiuni contra libertatii persoanei. Acesta urmeaza sa fie prezentat Judecatoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventiva.
In fapt, politistii din Tautii Magheraus impreuna cu cei din Cicarlau au demarat activitatile pentru documentarea activitatii infractionale dupa ce, la inceputul acestei luni, au fost sesizati ca o minora domiciliata in Cicarlau a fost amenintata telefonic cu acte de violenta de catre o persoana necunoscuta. Primele informatii au relevat ca un barbat necunoscut a contactat-o telefonic pe minora si a determinat-o, sub amenintarea cu acte de violenta, sa-i remita diferite sume de bani ori sa cumpere cartele telefonice reincarcabile si sa-i furnizeze codurile.
Activitatile specifice desfasurate au dus la identificarea barbatului banuit de comiterea faptelor, constatandu-se ca acesta a comis fapte similare pe raza mai multor judete: Mehedinti, Bihor si Cluj, victimele fiind persoane vulnerabile, in special minore.
Ieri, 27 februarie, politistii din Tautii Magheraus, sprijiniti de cei din Sibiu, au pus in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara la locuinta suspectului, pe raza comunei Biertan, judetul Sibiu, de unde au fost ridicate bunuri si documente de natura a proba activitatea sa infractionala.
Barbatul, care a fost retinut si depus in Centru de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Maramures, va fi prezentat azi instantei cu propunere de arestare preventiva.
Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor de santaj, amenintare si hartuire.

Comerciantii care vindeau martisoare fara sa detina autorizatie, sanctionati de politistii din Somcuta mare
Citeste
Anunt important de la Serviciul Rutier Maramures pentru soferii cu permisul suspendat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.