Baimarenii marcheaza azi EarthHour in Piata Cetatii din municipiu. Vezi programul evenimentului

ORA PAMANTULUI este cea mai mare miscare voluntara de mediu si va reuni inca o data milioane de oameni din intreaga lume care-si arata angajamentul fata de Planeta. Ora Pamantului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autoritati sa isi foloseasca puterea pentru a face schimbari la nivel personal, dar si la nivel global, incat sa protejeze natura de care depinde bunastarea si dezvoltarea umanitatii.

Peste 180 de tari si teritorii se reunesc si anul acesta pentru a atrage atentia asupra schimbarilor climatice si pierderii biodiversitatii, dar si pentru a inspira oameni, comunitati, companii, guverne sa actioneze pentru a stopa declinul biodiversitatii. Kenya, de exemplu, intentioneaza sa planteze 1 miliard de copaci pana in 2030 pentru a reface padurile.

In Malaezia, oamenii au initiat o petitie pentru a pune conservarea tigrilor pe agenda publica nationala. Ecuadorul militeaza in capitala Quito pentru o lege care sa interzica plasticul, iar Finlanda va provoca peste un sfert din populatia tarii sa adopte o dieta mai prietenoasa cu planeta. WWF Romania provoaca oamenii, companiile, institutiile sa isi creeze obiceiuri mai prietenoase cu mediul, pe care sa le mentina cel putin pana la urmatoarea editie Earth Hour.

Sambata 30 martie, ora 19:30 se da startul evenimentului global #EarthHour in Piata Cetatii din Baia Mare.

Programul evenimentului:

 

19:30 – 20:30 Crearea din lumanari a unui arbore enorm pentru a constientiza importanta naturii in viata noastra si a promova Codrii Seculari de la Strambu-Baiut, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO

  • Fotografii cu ursul Panda, mascota WWF
  • Tatuaje temporare cu animale

20:30 – 21.30 Stingem lumina in zeci de orase din tara

20:45 – 21:15 Cantece de chitara cu Cercetasii Royal Rangers si diverse jocuri pentru copii

"e aproape atat de ieftina ca si un iphone 8 plus!"
Citeste
Unde vor fi amplasate aparatele radar sambata, 30 martie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.