Baimarenii, invitati sa ia parte la marea premiera a filmului "Intre chin si amin", de Toma Enache, chiar in Baia Mare!

PREMIERA DE GALA  Interact Baia Mare va invita la o premiera de gala a filmului "Intre chin si amin" la Baia Mare in data de 1 Noiembrie 2019 ora 18:00 la Teatrul Municipal Baia Mare, in prezenta regizorului Toma Enache si a echipei de actori.

Intre Chin si Amin", filmul independent al lui Toma Enache, este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit in temnitele comuniste in perioada 1945-1989, o marturie despre rezistenta prin credinta, despre onoare si iertare. In rolurile principale ii puteti vedea pe Kira Hagi, Vali V. Popescu si Constantin Cotimanis.

"Putine filme reusesc sa surprinda adevarata dimensiune a rautatii umane. Ultimul secol a fost marcat de cele mai negre episoade din istoria umanitatii, in care s-au petrecut lucruri oribile, greu de conceput de mintea umana. Oamenii insa au reusit sa le faca fata, devenind, uneori, chiar mai tari in credinta. Un hibrid intre drama si film istoric, INTRE CHIN SI AMIN, regizat de Toma Enache, este povestea, filmata cu maiestrie, a unui contrabasist care, dupa reintoarcerea in tara, este arestat de regimul comunist si tinut captiv intr-o inchisoare in care detinutii sunt supusi unui proces de reeducare prin tortura. Personajul principal parcurge un adevarat Drum al Crucii, care, in loc sa-i starpeasca credinta crestina, i-o intareste. Jocul actorilor este autentic iar distributia, inspirat aleasa, reuseste sa redea fidel suferinta personajelor. Imaginea si montajul sunt foarte bine realizate iar regia confera filmului anvergura unei productii cu buget mare. S-a muncit mult pe partea de scenografie, unde decorul si costumele se evidentiaza prin acuratete si calitate. In concluzie, spectatorul se gaseste in fata unui excelent film artistic, cu o valoare istorica incontestabila, realizat cu gust, emotie si maiestrie, de un regizor regizor experimentat."

Intre Chin si Amin este un film clasic, care aduce in fata spectatorilor o poveste tulburatoare de viata, petrecuta intr-una din cele mai crunte perioade din istoria moderna – reeducarea din puscariile comuniste. Filmul are la baza intamplari reale care m-au marcat puternic atunci cand le-am aflat, indiferent ca s-au intamplat in inchisoarea din Sighet, in cea din Pitesti sau in alta parte. Discutiile pe care le-am avut cu cativa supravietuitori m-au ajutat sa inteleg si mai bine evenimentele din acea perioada. Biografiile personajelor principale inglobeaza lucruri teribile, traite de mii de detinuti politici din perioada comunista, insa contin si esenta unor caractere unice si extrem de puternice.

"Intentia mea a fost sa aratam  ca exista o alta lume dincolo de aceasta lume concreta, o lume suprasensibila, cu valori transcendente , ca exista o valoare superioara vietii, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci cand totul pare pierdut. Am considerat ca a venit momentul ca realitatea brutala a Fenomenului Pitesti, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani si care a adus suferinte inimaginabile unui numar semnificativ de oameni, sa fie spusa in sfarsit cu voce tare, printr-un film artistic. Asa se face ca am decis sa investesc toata energia si economiile mele in acest film", a declarat Toma Enache.Desi tema inchisorilor comuniste nu este noua in cinematografia romaneasca, filmul este primul care abordeaza cruntul "Experiment Pitesti".

In rolurile principale ale filmului care de astazi va rula in cinematografe ii puteti vedea pe Vali Popescu, Constantin Cotimanis, Ana Parvu, Kira Hagi.

Suntem la fel de curiosi ca dumneavoastra sa vedem debutul domnisoarei Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi, la doar 24 de ani intr-un lungmetraj. Asteptam si confirmarea dansei cu privire la prezenta sa in Baia Mare in seara zilei de 1 Noiembrie la premiera filmului in orasul nostru.

Premiera filmului la Baia Mare va avea loc in prezenta regizorului Toma Enache si a echipei de actori.

Pasiunea membrilor Interact pentru cultura, arta si film se manifesta an de an in orasul Baia Mare sub diverse forme prin proiectele clubului si cu sustinerea Rotary si Rotaract. Invitarea regizorului Toma Enache si a echipei de actori la Baia Mare in data de 1 Noiembrie 2019, in cadrul etapei nationale a concursului de scurt metraje We Like To Movie ofera oportunitatea si tinerilor concurenti de a interactiona cu regizori si actori de succes care pot oferi raspunsuri la curiozitati ale profesiei, curiozitati tehnice dar si discutii despre alegerea subiectelor cu impact si de interes pentru public.

TRAILER: Intre chin si amin

 

Invitatiile pot fi obtinute in avans sau in ziua evenimentului, in limita locurilor disponibile.

Detalii telefonic: 0740207969 .

Baimareanul Rogoz Ionut isi face debutul in MMA impotriva clujeanului Maris Sergiu, la UFT 8
Citeste
Atentionare de calatorie: Ocoliti aceasta tara!
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.