Baimarenii care au spart mai multe locuinte la alba iulia, sunt banuiti de alte patru furturi

Politistii din Alba Iulia au continuat cercetarile privind furturile din apartamente savarsite in luna decembrie in municipiu. Din investigatii a rezultat ca cei doi barbati din judetul Maramures, identificati la sfarsitul lunii decembrie ca si banuiti de savarsirea unei talharii si a 3 furturi sunt banuiti si de savarsirea altor 4 furturi. Politistii l-au retinut si pe cel de-al doilea banuit si il vor prezenta in fata magistratilor.

La data de 7 ianuarie 2020, politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Alba Iulia au luat masura retinerii, pentru o perioada de 24 de ore, fata de un barbat de 36 de ani, din municipiul Baia Mare, judetul Maramures, care, alaturi de un barbat de 34 de ani, din acelasi municipiu, aflat in arest preventiv, este cercetat pentru talharie calificata si furt calificat.

In urma investigatiilor privind o infractiune de talharie si 4 infractiuni de furt, savarsite la data de 18 decembrie 2019 din 4 apartamente situate in cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia, politistii din Alba Iulia au stabilit ca cei doi barbati de 34 si 36 de ani, din Baia Mare, identificati ca banuiti de savarsirea faptelor ar fi banuiti si de savarsirea altor 4 fururi din apartamente.

In legatura aceste fapte, in sarcina barbatilor s-a retinut ca, in data de 11 decembrie 2019, intre orele 07,00 si 18,00, pe perioada cand proprietarii apartamentelor lipseau de acasa, ar fi folosit chei mincinoase si ar fi patruns in 4 apartamente de pe strazile Ariesului, Marcus Aurelius si Septimiu Severus din Alba Iulia si ar fi sustras bani si bijuterii in valoare de peste 50.000 de lei.

In total, cei doi barbati sunt cercetati pentru cate o fapta de talharie si cate 7 fapte de furt calificat, cu un prejudiciu total de peste 67.000 de lei.

In cursul zilei de azi, 8 ianuarie 2020, barbatul retinut va fi prezentat in fata magistratilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale.

Cercetarile sunt continuate.

La data de 21 decembrie 2019, politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Alba Iulia au efectuat perchezitii domiciliare la doi barbati, de 36 si 34 de ani, din Baia Mare, judetul Maramures, in legatura cu care exista suspiciunea ca, la data de 18 decembrie 2019, ar fi spart 4 apartamente situate in cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia si ar fi sustras bani si bijuterii in valoare totala de peste 17.000 de lei.

Cei doi ar fi folosit chei mincinoase si ar fi patruns in apartamente, pe timp de zi, cand proprietarii acestora lipseau de acasa.

Unul dintre pagubiti s-a intors acasa si i-ar fi surprins pe cei doi in interiorul apartamentului.

Pentru a-si asigura scaparea acestia ar fi lovit si ar fi impins victima, care, dupa disparitia lor, a constatat ca ii lipsesc din locuinta 12.000 de lei, 90 de euro si cateva bijuterii din aur.

La perchezitii, politistii au gasit bunuri susceptibile a proveni din furturi, mai multe instrumente in legatura cu care exista suspiciune ca ar fi fost folosite la fortarea sistemelor de inchidere ale usilor si obiecte de vestimentatie care ar fi fost purtata de in timpul savarsirii faptelor.

Cei doi barbati sunt cercetati pentru talharie calificata si furt calificat, iar in cursul zilei de ieri, 21 decembrie, fata de cel de 34 de ani a fost luata masura retinerii, pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca in, 22 decembrie, sa fie prezentat in fata magistratilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale.

Comuna Barsana, fara apa pana joi
Citeste
176 de oameni au murit in avionul prabusit in Iran. Victimele sunt de sapte nationalitati
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.