Baimareanul Adrian Ghenie, unul dintre cei mai bine vanduti artisti contemporani, revine in Romania cu o expozitie personala

Adrian Ghenie, unul dintre cei mai cunoscuti si bine vanduti artisti contemporani revine in Romania: expozitia Corpul imposibil, organizata de Fundatia Art Encounters, se deschide pe 20 aprilie la Pavilionul ISHO din Timisoara, in anul in care orasul e Capitala Culturala Europeana.

Fundatia Art Encounters, infiintata si prezidata de antreprenorul timisorean Ovidiu Sandor, organizeaza expozitia Corpul imposibil (The Impossible Body), care va contine o noua serie de desene si cateva picturi, create special pentru acesta expozitie si expuse in premiera mondiala la Timisoara. Adrian Ghenie este unul dintre cei mai importanti artisti romani contemporani, cunoscut in primul rand datorita picturilor sale inspirate de subiecte istorice si figuri importante ale secolului XX.

Vernisajul expozitiei Corpul imposibil are loc pe 20 aprilie, de la ora 18:00 la Pavilionul ISHO din Timisoara, in cadrul proiectului ISHO, in prezenta artistului si a echipei Fundatiei Art Encounters.

"Suntem incantati ca Adrian a acceptat invitatia noastra si ca avem astfel ocazia sa vedem in premiera lucrari reflectand preocuparile sale actuale, cu o tematica foarte relevanta, cea a relatiei noastre cu tehnologia. Aceasta expozitie surpriza completeaza contributia Fundatiei Art Encounters la efervescenta unui an special" a declarat Ovidiu Sandor, Presedintele Fundatiei Art Encounters.

Pentru toti cei care vor sa intre in dialog cu artistul, Fundatia Art Encounters organizeza pe 21 aprilie, de la ora 18:00, un eveniment special Meet the Artist, care va include un tur ghidat realizat de Adrian Ghenie impreuna cu Diana Marincu, curatoarea expozitiei.

"In cadrul expozitiei Corpul imposibil de la Timisoara, artistul ne va prezenta noi lucrari, inspirate de perioada pandemiei si de izolarea in spatiul domestic, cand singura legatura cu «lumea» avea loc prin dispozitivele digitale. Aceste teme vorbesc despre relatia complicata pe care omul modern o are astazi cu tehnologia cu social media, cu propriul corp si cu timpul. Ghenie a observat ca exista astazi un nou limbaj al corpului, care impune posturi diferite, dezvoltari anatomice specifice si prelungiri ale membrelor prin instrumentele tehnologiei. Desenele sunt incercarile artistului de a deconstrui si a reconstrui figura umana respectand niste volume mari, dar speculand plastic prin toate detaliile care le contin si mai ales prin spatiile goale din jur. Accesul necontenit la tehnologie si mediul digital ne fac, in mod aparent, cel putin, sa fim conectati permanent si legati la o retea colectiva, ramanand in acelasi timp tot mai singuri". dezvaluie curatoarea expozitiei si directorul artistic al Fundatiei Art Encounters, Diana Marincu.

Expozitia poate fi vizitata in intervalul 20 aprilie – 18 iunie in incinta Pavilionului ISHO, intre orele 12:00 – 18:00, de miercuri pana duminica, accesul pentru public fiind gratuit.

Expozitia va beneficia si de un program de mediere care va fi anuntat pe parcurs de Fundatia Art Encounters.

Adrian Ghenie s-a nascut in 1977 la Baia Mare si traieste actualmente la Berlin. Melanjul de abstract si realism al lucrarilor sale genereaza adesea picturi psihologice, profund tulburatoare.

Adrian Ghenie a expus in mari institutii de arta ale lumii, printre care: Accademia di Francia a Roma – Villa Medici, Roma; Centro de Arte Contemporaneo (CAC) Malaga; Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg; Museum of Contemporary Art (MCA), Denver; Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.), Ghent; Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC), Bucuresti; Tate Liverpool. In 2015 a reprezentat Romania la Bienala de Arta de la Venetia cu proiectul Darwin’s Room.

Fundatia Art Encounters, promotor si organizator al Bienalei Art Encounters, este activa din 2015 ca initiativa culturala privata care are ca scop facilitarea si sprijinirea artei contemporane din Romania.

Doua universitati de top din lume ,,se bat" pentru un elev baimarean
Citeste
Superba reusita pentru Traian Rares Tus: Maramureseanul de succes, admis la doua universitati prestigioase din lume! Palmaresul sau este fantastic!
Citeste
Articol preluat de pe emm.ro. Citeste tot articolul aici.