BAIAMARE24.RO // VASILEDALE.RO // DEJNEWS.RO nu s-au inscris pe lista institutiilor de presa care solicita bani de la Guvern

Toate cele 3 site-uri administrate de catre SC. ACTUAL STUDIO PRODUCTION SRL nu au solicitat bani de la Guvern.

Redactiile noastre se pozitioneaza impotriva Ordonantei de Urgenta 63/2020 prin care Guvernul a decis sa aloce 200 de milioane de lei (circa 40 de milioane de euro) catre presa din Romania.

De aproape doua saptamani a fost deschisa platforma pe care institutiile media se pot inscrie pentru a incasa banii.

Consideram ca alocarea directa de bani de la Guvern, in baza unor criterii confuze si discutabile, este o metoda gresita care nu ajuta cu adevarat presa din Romania.

Campania a inceput dupa starea de urgenta, pe 15 mai. Asta, deoarece in starea de urgenta mesajele de interes public se dau gratuit.

Potrivit Ordonantei de urgenta, Guvernul va aloca 40 de milioane de euro pentru presa, in urmatoarele patru luni (200 de milioane de lei).
Adica 10 milioane de euro pe luna, sub forma unei campanii de informare publica privind masurile de prevenire si limitare a raspandirii coronavirusului, precum si campanii de informare publica privind modul de reluare a activitatilor economice si sociale dupa incetarea starii de urgenta.

Peste jumatate din bani se vor duce catre televiziuni, iar un sfert catre site-uri.

55% pentru televiziuni (47% pentru cele nationale si 8% pentru cele locale)
23% pentru publicatiile online
12% pentru posturile de radio (8% posturile nationale si 4% cele locale)
5% pentru presa scrisa (ziare, reviste)
4% pentru outdoor
1% pentru creatia materialelor campaniei
Comenteaza cu Facebook

Articolul BAIAMARE24.RO // VASILEDALE.RO // DEJNEWS.RO nu s-au inscris pe lista institutiilor de presa care solicita bani de la Guvern apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Bilantul activitatilor desfasurate de Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului in cadrul campaniei ,,Catedralele ajuta spitalele"
Citeste
Alte cinci persoane infectate cu noul coronavirus au murit; numarul total al deceselor a depasit 1.200
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.