BAIA MARE, SACALASENI: 10 autoturisme in curs de dezmembrare si piese auto second hand indisponibilizate de politistii de investigarea criminalitatii economice

Ieri, 23 iunie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii faptelor ilicite de evaziune fiscala savarsite in domeniul dezmembrarilor auto si comercializarii pieselor auto second-hand.
Astfel, politistii au verificat 6 societati comerciale si 2 persoane fizice de pe raza orasului Baia Mare si a comunei Sacalaseni. In urma verificarilor efectuate s-au constatat doua infractiuni de evaziune fiscala si a fost dispusa masura indisponibilizarii a 10 autoturisme aflate in curs de dezmembrare si a 160 de piese auto second-hand, toate in valoare de peste 30.000 lei.
Deasemenea, pentru incalcarea de catre o intreprindere individuala a unor prevederi pe linia autorizarii atelierelor de reparatii auto si pe linie de mediu, au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, din care una pe linia O.U.G. 82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrarea vehiculelor scoase din uz si una pe linia Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor scoase din uz. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de 6.000 lei, iar ca masura complementara s-a dispus suspendarea activitatii acestei intreprinderi pana la intrarea in legalitate.
Pe durata actiunii politistii de investigarea criminalitatii economice au beneficiat de sprijinul specialistilor din cadrul Registrului Auto Roman si din cadrul Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Maramures.
In continuare, in cazul infractiunilor constatate politistii desfasoara acte de urmarire penala sub supravegherea procurorilor de caz, in vederea identificarii si tragerii la raspundere a tuturor persoanelor implicate.

Articolul BAIA MARE, SACALASENI: 10 autoturisme in curs de dezmembrare si piese auto second hand indisponibilizate de politistii de investigarea criminalitatii economice apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Cea mai ploioasa luna iunie din ultimii 60 de ani. COD ROSU de inundatii pe Tisa si coduri portocalii pe Viseu, Iza si Lapus
Citeste
DIICOT si Politia Romana au prins cel mai mare falsificator de bancnote de plastic din lume
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.