BAIA MARE: Arestat preventiv pentru furtul a sase biciclete

In ultima perioada politia Municipiului Baia Mare a fost sesizata despre comiterea mai multor furturi de biciclete pe raza municipiului.
Unii dintre proprietarii acestora aveau bicicletele asigurate cu sistem antifurt in momentul sustragerii.
Politistii Biroului de Investigatii Criminale au efectuat cercetari in toate cauzele sesizate, iar in cursul zilei de ieri au identificat un tanar de 20 de ani din Baia Mare, care este banuit de comiterea a sase furturi de biciclete.
Fata de acesta a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, fiind depus in Centrul de Retinere si Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Maramures.
In urma prezentarii acestuia in fata instantei de judecata Judecatoria Baia Mare a emis mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele tanarului.

Purtatorul de cuvant din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare au dispus, la data de 23.07.2020, punerea in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului S.B.I. pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, in forma continuata, prevazuta de art. 228 al. 1, art. 229 al. 1 lit. b si d, alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art.35 al. 1 Cod penal ( 6 acte materiale ).

La data de 23.07.2020, fata de numitul S.B.I. a fost luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore.

Probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca inculpatul S.B.I., in realizarea aceleasi rezolutii infractionale, in perioada mai-iulie 2020, a sustras un numar de sase biciclete apartinand unui numar de sase persoane vatamate, care se aflau depozitate, fie in curtea locuintei, fie in scara blocului, dupa care le-a valorificat, prejudiciul total cauzat fiind in cuantum de aproximativ 4000 lei.

La data de 23.07.2020, dosarul a fost inaintat instantei cu propunere de arestare preventiva a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisa de judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Baia Mare.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Baia Mare au dispus, la data de 16.07.2020, punerea in miscare a actiunii penale impotriva inculpatei R.T.F. pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, in forma continuata, prevazuta de art. 228 al. 1 - 229 al. 1 lit. d, al. 2 lit. b Cod penal ( 2 acte materiale ), cu aplicarea art.35 al. 1 Cod penal si art. 41 al. 1 Cod penal

La data de 16.07.2020, fata de numita R.T.F. a fost luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore.

Probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca inculpata R.T.F., in realizarea aceleasi rezolutii infractionale, in data de 06.07.2020, in intervalul orar 12:11 - 12:16, a patruns, fara drept si prin folosirea fara drept a cheii lasate in yala usii de acces, in locuinta persoanei vatamate P. V., situata in orasul Seini, jud. Maramures, iar din interior a sustras suma de 3400 lei, dupa care, in aceeasi data – 06.07.2020, in intervalul orar 12:22 - 12:23, a patruns, fara drept, in locuinta persoanei vatamate C. O.S., situata in orasul Seini, jud. Maramures, de unde a sustras mai multe bijuterii, prejudiciul cauzat fiind in cuantum de aproximativ 2.000 lei.

La data de 17.07.2020, dosarul a fost inaintat instantei cu propunere de arestare preventiva a inculpatei pentru 30 de zile, cerere admisa de judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Baia Mare.

Articolul BAIA MARE: Arestat preventiv pentru furtul a sase biciclete apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Coronavirus, 24 iulie 2020: 313 cazuri in total, in Maramures (15 noi). Cazurile noi, legate de concedii. Record nou la nivel national, 1.119 intr-o singura zi
Citeste
Familie de afgani oprita la de politistii de frontiera la Sapanta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.