Avertisment! vanatorii impusca fara restrictii cainii fara stapani

"Intervenirea in combaterea cainilor hoinari, fara stapani, rapitori – actiune necesara din partea vanatorilor. Atunci cand acesti caini salbaticiti invadeaza necontrolat un fond de vanatoare, se impun masuri de combatere imediata, FARA RESTRICTII!"

Acesta este anuntul postat pe pagina de facebook a Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Maramures. Anuntul acesta vine in contextul scandalului de la Borsa, cand pe DN18, in pasul Prislop, un vanator a impuscat un caine hoinar in vazul a unui copilas de sase ani si a doi adulti care circulau cu un autoturism in zona.

Pe aceeasi pagina, vanatorii maramureseni au postat fotografii elocvente cu caini hoinari care au atacat si ucis caprioare:

"Victimele cainilor salbaticiti , fara stapan , caini care sunt si vectori de transmitere a virusului pestei porcine africane."

Totodata, acestia avertizeaza populatia: " Nu va lasati cainii nesupravegheati! Nu abandonati cainii si sesizati Politia cand vedeti ca o persoana face acest lucru. Pe langa animalele mai mari vizibile in poze, cainii hoinari distrug si cuiburile pasarilor si micilor mamifere".

In tot acest timp la Politia Borsa se afla in control Corpul de Control al Ministrului de Interne.

In 2020, Simona Halep isi doreste o medalie la olimpiada si un Grand Slam
Citeste
Regatul de Gheata Frozen la Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.