Autovehicul adaptat transportului persoanelor cu nevoi speciale, achizitionat la initiativa primarului Catalin Chereches

PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati a fost marcata intr-un mod foarte practic in municipiul Baia Mare. Primarul Catalin Chereches a anuntat achizitia unui autovehicul adaptat persoanelor cu nevoi speciale. Cu acestea vor fi transportati beneficiarii centrelor sociale pentru persoane cu nevoi speciale, insa masina va deservi inclusiv transportul persoanelor cu dizabilitati pe raza orasului nostru.

"Sunt onorat sa va prezint mijlocul de transport achizitionat zilele trecute, adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilitati, care va putea fi folosit pentru a asigura accesul persoanelor cu nevoi speciale la serviciile sociale specifice. Acesta a ajuns in Baia Mare, se afla in folosinta Directiei Publice de Asistenta Sociala din subordinea Primariei Baia Mare si este modul prin care noi am ales in acest an sa marcam Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Cu acest autovehicul adaptat, beneficiarii Centrului de Zi pentru copii si tineri cu nevoi speciale speciale severe Luchian si Centrul Social Phoenix, dar nu numai, vor putea fi transportati in conditii demne. In baza solicitarilor, autovehicului va deservi inclusiv transportul persoanelor cu nevoi speciale pe raza municipiului Baia Mare", spune primarul Catalin Chereches.

Baia Mare, orasul in care toate categoriile sociale beneficiaza de atentia administratiei locale

In ultimii ani in domeniul social s-au facut pasi importanti in orasul nostru. Au fost implementate inclusiv proiecte pentru persoanele cu dizabilitati, una dintre cele mai vulnerabile categorii.

"Persoanele cu nevoi speciale reprezinta una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale, insa pe lista de prioritati a administratiei publice locale, cel putin de cand sunt eu primar, am acordat mereu o atentie deosebita problemelor cu care se confrunta aceasta categorie si am venit pe parcursul anilor cu multe proiecte menite sa ajute. In 3 decembrie, anual, marcam Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati pentru a promova si implementa programele destinate imbunatatirii conditiilor de viata pentru aceste categorii sociale defavorizate. In municipiul Baia Mare, in acest an, celebram aceasta zi oferind o veste buna pentru persoanele cu dizabilitati din orasul nostru. Baia Mare este o comunitate frumoasa, unita prin diversitate, in care promovam respectul si iubirea fata de cetateni, indiferent de etnie, religie, categorie sociala sau alte criterii care ne diferentiaza ca indivizi. Ne leaga pe toti iubirea pentru comunitatea si orasul nostru. Impreuna suntem Baia Mare!", a spus primarul Catalin Chereches.

ActualMM

Vezi programul complet al manifestarilor ce vor avea loc in Baia Mare
Citeste
Info trafic si meteo. Pe drumurile din judet circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.