Autoritatea locala isi asuma finantarea integral pentru Baia Mare 2022

VINERI IN FATA JURIULUI, LA BRUXELLES  Baia Mare este in finala pentru competitia ce priveste dobandirea titlului de "Capitala Europeana a Tineretului 2022". In competitia europeana au intrat orase din tarile membre ale Consiliului Europei care doresc sa investeasca in tineri si sa asigure un cadru de incurajare a participarii acestora la dezvoltarea orasului si comunitatii.

Data fiind importanta majora pe care acest proiect o are pentru oras si pentru comunitate, la initiativa primarului Catalin Chereches, plenul Consiliului Local Baia Mare a aprobat in sedinta extraordinara din 12 noiembrie angajamemtul de sustinere pentru candidatura Municipiului Baia Mare pentru titlul de "Capitala Europeana a Tineretului 2022".

"Am initiat proiectul de hotarare privind aprobarea angajamentului de sustinere pentru candidatura municipiului Baia Mare pentru titlul de " Capitala Europeana a Tineretului 2022". In data de 15 Noiembrie la Bruxelles in fata juriului ne prezentam proiectul de candidatura urmand ca in data de 21 Noiembrie la Amiens, in Franta sa se deseneze, respectiv sa se faca nominalizarea pentru unul dintre orasele finaliste care va deveni Capitala Europeana a Tineretului in 2022 si vorbim despre cele cinci orase: municipiul Baia Mare,  Pozna din Polonia, Tirana din Albania, Kazan din Rusia si Varazdin din Croatia.  Am transmis Guvernului Romaniei inclusiv solicitarea pentru a sustine din perspectiva logistica, dar si din perspectiva financiara acest demers. Sunt convins ca domnul ministru va achiesa la invitatia noastra de a deveni partener direct in acest proiect.

Asadar municipiul isi asuma in acest moment prin acest proiect de hotarare intreaga candidatura, respectiv bugetul multi anual urmand sa vedem prin Ministerul Tineretului, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Educatiei, respectiv prin Guvernul Romaniei sau alte foruri la nivel central modul in care fiecare isi vor asuma anumite finantari astfel incat, in varianta in care municipiul Baia Mare va fi nominalizat, sa vedem modul in care ne ridicam la cel mai inalt nivel prin acest proiect, respectiv prin organizarea in 2022 a Capitalei Europene a Tineretului. Pe 13 noiembrie are loc evenimentul final la nivelul municipiului pentru aceasta candidatura astfel ca am solicitat Consiliilor de Administratie  a unitatilor de invatamant si aici ma refer, in special, la colegii si licee sa facem o intalnire pe Campul Tineretului chiar daca se suprapune cu campania electorala, dar nu va fi o campanie electorala  pentru Municipiul Baia Mare respectiv pentru candidatura municipiului ca si " Capitala Europeana a Tineretului" unde sa ne manifestam impreuna cu tinerii sau tinerii sa isi manifeste sustinerea pentru acest proiect" a spus primarul Catalin Chereches.

Demersul ofera orasului Baia Mare o sansa reala atat pentru cresterea vizibilitatii europene si a profilului european al orasului, cat si pentru consolidarea ecosistemului de tineret ce pune bazele unei dezvoltari sociale, urbane, pe termen lung.

Candidatura municipiului a fost pregatita si depusa de catre persoanele implicate in managementul programului Baia Mare – Capitala Tineretului din Romania, alaturi de expertii si colaboratorii Grupului PONT. Peste 65 de organizatii de la nivel local, national si european au contribuit la realizarea candidaturii . De asemenea, 650 de tineri voluntari si-au exprimat punctele de vedere cu privire la oras si candidatura.

Conceptul si propunerea municipiului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului din 2022 este Urban Youth Circle , un proiect care redefineste modul in care Baia Mare este perceputa in regiune, in Romania si in Europa.
Capitala Europeana a Tineretului este un titlu conferit de catre Forumul European de Tineret, organizat cu scopul de a incuraja tinerii sa participe activ la conturarea Europei  si a comunitatilor in care traiesc.

In competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului in 2022 s-au inscris 12 orase din Europa, Baia Mare fiind singurul oras din Romania care tinteste castigarea titlului.

O noua reusita chirurgicala la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare
Citeste
Capitala Europeana a Tineretului
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.