Autoritatea locala cere institutiilor statului sa garanteze eliminarea furtului de minereuri si sa monitorizeze respectarea legislatiei pentru protectia mediului

In ciuda faptului ca a sesizat de nenumarate ori modul defectuos in care factorii abilitati intervin si gestioneaza probleme din zona fostelor unitati economice Cuprom si Romplumb, respectiv faptul ca din zonele aminite se sustrag sistematic diferite materiale, municipalitatea se vede nevoita sa puna piciorul in prag. Pentru ca nu mai poate tolera atitudinea nepasatoarea a celor care ar trebui sa rezolve aceste probleme, primarul Catalin Cherechea a decis sa ceara remedierea situatiei.

"Modul in care nu se gestioneaza activitatea in aceste zone aduce prejudicii Statului Roman. Sunt nenumarate entitati private care activeaza in aceste zone si care extrag din subsol diferite tipuri de materiale, producand astfel o serie de prejudicii. Imi doresc sa realizam un document care sa fie inaintat institutiilor responsabile pentru interventia in regim de urgenta, pentru blocarea oricarui tip de activitate in aceste zone situate pe raza municipiului si in orice alta zona unde exista obligatii de mediu, precum si a unor pagube care ar putea fi aduse statului roman" a aratat primarul Catalin Chereches.

Potrivit sefului administratiei locale baimarene se va actiona astfel incat in cel mai scurt timp cei care au obligatia legala de a actiona in aceste zone sa isi faca datoria si sa nu mai permita interventia abuziva si necontrolata a unor entitati in zonele amintite, respectiv sa nu mai permita sa fie aduse prejudicii statului roman.

 

ActualMM

Pompierii maramureseni solicitati la accidente cu victime incarcerate, la incendii de vegetatie
Citeste
Furnizarea apei, sistata pe doua strazi din Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.