Au inchis horincia unui localnic de 76 ani

Ieri, 18 martie, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au pus in executare trei mandate de perchezitie domiciliara pe raza orasului Salistea de Sus. Activitatile, desfasurate in cadrul unui dosar penal, au vizat un barbat de 76 de ani, cercetat sub aspectul comiterii de infractiuni prevazute de Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul ca barbatul detine la domiciliul sau o instalatie de productie artizanala, prin intermediul careia produce, in afara antrepozitului fiscal, cantitati insemnate de bauturi spirtoase rezultate din fermentarea alcoolica si distilarea fructelor, pe care ulterior le comercializeaza pe teritoriul Romaniei, sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale.
Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate a fost identificata si indisponibilizata cantitatea de aproximativ 1 000 litri lichid incolor cu proprietati organoleptice de bautura spirtoasa. De asemenea, au fost identificate doua instalatii artizanale, neautorizate, utilizate la productia bauturilor alcoolice accizabile precum si diverse inscrisuri de natura a proba activitatea de productie in afara antrepozitului fiscal si de comercializare a bauturilor alcoolice.
In cauza s-a dispus aplicarea masurilor asiguratorii in vederea confiscarii intregii cantitati de produse accizabile identificate si s-au pus in exeutare doua mandate de aducere.
Sub coordonarea procurorului de caz, politistii continua cercetarile cu privire la savarsirea infractiunii de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit prezentului titlu, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, fapta prevazuta de art. 452 alin 1 lit. h din Legea nr. 227/2015, in vederea documentarii si probarii intregii activitati infractionale a suspectului.
La efectuarea perchezitiilor politistii de investigare a criminalitatii economice au beneficiat de sprijin din partea Serviciului pentru Actiuni Speciale, a politistilor din Salistea de Sus si Dragomiresti si a reprezentantilor Directiei Regionale Vamale Cluj.

doua hanbaliste suedeze si o sarboaica pe lista de transferuri a clubului Minaur
Citeste
Se schimba vremea. Revine iarna in tara?
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.