Au fost sanctionate 68 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile ordonantei militare

In ultimele 24 de ore, echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale au executat 98 de misiuni, in sistem integrat pe raza judetului Maramures. Cele 359 de efective angrenate au actionat pentru paza locatiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, actiuni de combatere a criminalitatii economice, depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, mentinerea ordinii si sigurantei publice, verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse prin ordonantele militare.

Au fost verificate in teritoriu cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu peste 770 de persoane. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 112 sanctiuni contraventionale in valoare de 234.390 lei. Au fost confiscate bunuri materiale in valoare de peste 3200 lei. In perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 68 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. In judetul Maramures sunt 28 locatii de carantinare.

Se afla in izolare la domiciliu 804 persoane, statistica ce include si membri familiei. Sunt in carantina 806 persoane venite in tara din state aflate in zona rosie de risc si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Pe perioada Sarbatorilor Pascale angajatii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne impreuna cu cei din Ministerul Apararii Nationale si politistii locali vor fi la datorie si vor asigura in judet masurile de ordine si siguranta publica. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita cetatenilor sa respecte prevederile ordonantelor militare, masurile stabilite de autoritati in aceasta perioada, regulile de distantalizare sociala/fizica si masurile de igiena.

Responsabilitatea actiunilor fiecaruia dintre noi, purtarea mastii in spatii publice sau a altor materiale de protectie a gurii si nasului, conform hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta va contribui la prevenirea si limitarea infectiei cu COVID-19. Reamintim populatiei sa se informeze doar din surse oficiale. Informatii cu privire la persoanele infectate cu COVID-19, starea lor de sanatate si numarul de teste efectuate sunt comunicate doar la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica.

O masina in care se aflau doi adulti si trei copii a intrat intr-un pom
Citeste
Politistii sunt acuzati ca au batut un tanar si l-au dus la nebuni
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.