Au fost depistate si sanctionate 124 de persoane care nu au respectat prevederile ordonatelor militare

Echipaje mixte alcatuite din structurile Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Apararii Nationale au actionat in sistem integrat si au executat 98 de misiuni, in ultimele 24 de ore, in judetul Maramures.

Cele 257 de efective angrenate au participat la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale pentru depistarea si identificarea persoanelor care se sustrag masurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulatiei rutiere si escortarea convoaielor alcatuite din vehicule ale cetatenilor care au venit in tara, verificarea persoanelor aflate in evidente cu privire la respectarea masurii de izolare la domiciliu, mentinerea ordinii si sigurantei publice si verificarea respectarii de catre societatile comerciale si persoanele fizice autorizate a interdictiilor impuse prin ordonantele militare.

Au fost verificate peste 802 persoane aflate in evidente pentru respectarea masurii de izolare la domiciliu. S-au aplicat 152 de sanctiuni contraventionale in valoare de 323.950 lei. In perioada executarii misiunilor au fost depistate, identificate si sanctionate contraventional 124 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasarii in afara locuintei/gospodariei, in conformitate cu prevederile Ordonantei Militare nr.3/2020. In Maramures sunt 43 locatii de carantinare.

Datele centralizate la Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures releva faptul ca in izolare la domiciliu sunt 1298 persoane, statistica ce include si membri familiei. In carantina sunt 861 persoane venite in tara din state aflate in zona de risc rosie si care in conformitate cu procedurile stabilite au intrat in carantina institutionalizata.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures solicita in continuare cetatenilor respectarea prevederilor ordonantelor militare, a masurilor de igiena si de distantare sociala/fizica recomandate de catre specialisti, purtarea mastilor sau altor mijloace de protectie a gurii si a nasului in spatiile publice. Spalarea mainilor si reducerea riscului de expunere reprezinta modalitatea de a preveni si limita raspandirea infectiei cu COVID-19.

Informatiile referitoare la numarul de persoane depistate pozitiv, numarul de teste efectuate se efectueaza doar la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica. De asemenea, le solicitam sa ia in considerare doar informatiile din surse oficiale, dar si sa apeleze pentru recomandari sau alte informatii la TELVERDE – 0800.800.358 sau la linia telefonica de la nivel judetean 0262 212462.

Un minor a cazut cu ATV-ul intr-un parau
Citeste
Cum cumpara Statul masti la 4 lei bucata, in timp ce acestea ajung in tara, la o firma din Maramures, la 1.5 lei bucata
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.