Au fost aprobate proiectele pentru reabilitarea a 14 noi gradinite, scoli si colegii, din finantare europeana

CONTINUA MODERNIZAREA  Luna iulie este plina de vesti bune la nivelul administratiei locale baimarene. Sedinta alesilor locali din 11 iulie 2019 aduce baimarenilor numeroase proiecte benefice adoptate, printre acestea numarandu-se si reabilitarea a 14 noi unitati de invatamant din Baia Mare. Mare parte din fondurile alocale pentru reabilitarea acestora sunt din fonduri europene, urmand ca de partea de dotari sa fie folosite resurse din bugetul local.

Primarul Catalin Chereches continua astfel la nivelul municipiului Baia Mare amplul program de reabilitare si modernizare a unitatilor de invatamant.

"Avem mai multe proiecte de aprobare a bugetelor cu privire la proiectele de renovare si reabilitare de aprobare pe bani europeni a unor unitati de invatamant Scoala Nicolae Balcescu, Scoala Simion Barnutiu, Scoala Dimitrie Cantemir, Gradinita micul Print, Scoala Ion luca Caragiale, Scoala Dr. Victor Babes, Scoala Gimnaziala nr. 18, Colegiul National Mihai Eminescu, Liceul cu Program Sportiv, Scoala Gimnaziala Alexandru Ivasuc, Scoala Gimnaziala Vasile Alecsandri, Scoala Gimnaziala Avram Iancu, Gradinita nr. 10 si Colegiul Transilvania", a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Unitatile de invatamant mai sus enumerate vor intra in acest an intr-o reabilitare completa, atat din perspectiva instalatiilor, cat si a geamurilor, fatadelor, interioarelor, inclusiv dotari care vor fi asumate de la bugetul local. Un exemplu graitor a modernizarilor pe care municipalitatea le-a efectuat la nivelul institutiilor de invatamant din Baia Mare este cel al Gradinitei nr.8 de pe strada Horea din Baia Mare. In urma investitiilor ample de reabilitare si modernizare realizate aici, s-a reusit schimbarea totala a unitatii de la o cladire aflata intr-o stare avansata de degradare, la una moderna, dotata la cele mai noi standarde. In albumul foto de mai jos puteti vedea cum arata unitatea inainte de lucrari, dar si cum se prezinta astazi.

ActualMM

Furnizarea apei, sistata temporar pe o strada din Baia Mare
Citeste
Solicitari record de bilete, 19,3 milioane, la Euro-2020
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.