Au comandat de la persoane necunoscute, au platit avans… si au ramas si fara bunuri, si fara bani

O practica inselatoare folosita de unele persoane poate fi solicitarea unei sume de bani ca avans pentru anumite bunuri pe care urmeaza sa vi le vanda, iar ulterior sa nu mai primiti produsele, iar ei sa nu mai poata fi contactati.

Recent, politistii maramureseni au fost sesizati cu privire la comiterea a doua astfel de cazuri de inselaciune. In urma unor intelegeri telefonice cu persoane necunoscute, doi barbati au transferat in conturile acestora diferite sume de bani, reprezentand avans pentru achizitionarea unor masini. Ulterior, masinile nu au mai ajuns, iar vanzatorii nu au mai putut fi contactati. In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale, iar politistii continua cercetarile pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciilor.

In acelasi context va sfatuim ca in cazul in care nu ati rezervat inca nimic pentru petrecerea dintre ani si apare o oferta cu o descriere de nerefuzat, nu transferati bani inainte de a verifica daca locatia exista! Documentati-va din timp despre locatie, recenzii si chiar pe alte site-uri despre acea locatie!

Totodata, pentru ca ne aflam intr-o perioada in care ofertele din mediul online ne fac cu ochiul, va sfatuim sa evitati operatorii economici care nu afiseaza date de contact complete si care se rezuma la o simpla adresa de e-mail! Este preferabil sa cumparati de la companii cunoscute sau cu care ati mai avut anterior contacte comerciale si despre care nu exista comentarii negative ale altor clienti pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor.
Daca se cumpara bunuri de la persoane fizice, trebuie cerute documentele de provenienta a bunului respectiv si certificatul de garantie emis de producator.
Nu platiti in avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute! Folositi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire.
In cazul in care efectuati totusi plata online pentru diferite produse, fiti atenti cand oferiti detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Refuzati tranzactia daca vi se cere codul PIN. Este normal sa vi se ceara codul CVV .
Foarte important este sa cunoasteti situatia financiara de pe card, atat inainte de a efectua o tranzactie, dar si dupa. Este posibil ca uneori sa va fie incasata mai mult decat suma de pe factura, fara a va da seama de acest lucru.

TINETI MINTE: Cea mai importanta veriga in lantul sigurantei sunteti chiar dumneavoastra!

Utilizarea catuselor sau a altor mijloace de imobilizare de catre politisti
Citeste
Au fost aplicate sanctiuni, insa nu au fost nevoiti sa intervina la accidente cu victime
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.