AtenTie! un bradut "procurat" ilegal va poate aduce un dosar penal

Sambata, 21 decembrie, politistii Sectia 7 Politie Rurala Suciu de Sus au fost sesizati prin SNUAU 112 ca in locul numit Valea Ponoratei se taie fara drept pomi de Craciun.

Deplasati de urgenta la fata locului, politistii au constatat ca au fost taiati si abandonati 10 pomi de Craciun. Verificarile efectuate au relevat ca banuit de comiterea faptei este un tanar de 17 ani, din comuna Coroieni. Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub asectul comiterii infractiunii de taiere fara drept de arbori.

Totodata, politistii au identificat un tanar de 25 de ani, care a taiat doi arbori verzi, nemarcati, de esenta molid. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoarea de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat si predat in custodie organelor silvice.

Prins de politisti la scurt timp dupa ce a sustras un telefon mobil

Ieri, 22 decembrie, la ora 13:40, un tanar de 23 de ani a sesizat Politia Municipiului Baia Mare prin SNUAU 112 despre faptul ca i-a fost sustras telefonul mobil. Acesta a declarat ca in jurul orelor 12:00, in timp ce se deplasa pe bulevardul Republicii din Baia Mare, o persoana necunoscuta i-a sustras telefonul mobil din mana, in timpul unei conversatii telefonice, fara a intrebuinta acte de violenta, dupa care a fugit inspre strada Vasile Alecsandri.
In urma verificarilor efectuate de politistii de ordine publica, la scurt timp a fost identificat un tanar de 18 ani, din Baia Mare, banuit de comiterea faptei. Telefonul mobil sustras a fost recuperate si restituit partii vatamate.
In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt.

Talharie solutionata de politistii baimareni de investigatii criminale

Inca un caz solutionat cu succes de politisti Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Baia Mare. Un tanar banuit de comiterea unei talharii, a fost identificat si este cercetat pentru documentarea intregii activitati infractionale.
Activitatile de documentare efectuate de politisti au relevat ca tanarul, de 19 ani, din Baia Mare, a sustras prin violenta telefonul mobil si 100 de lei de la un alt tanar care se deplasa pe strada Vlad Tepes din municipiu. Valoarea prejudiciului a fost estimata la suma de 500 lei.
Prejudiciul a fost recuperat aproape in totalitate si predat partii vatamate.
Cercetarile continua.

Fapta buna in prag de sarbatori

Infractorii nu au sanse sa-si duca planurile la bun sfarsit atunci cand "actioneaza" in preajma unor oameni cu spirit civic, atenti la binele celorlalti.

Sambata, 21 decembrie, la sediul Politiei municipiului Baia Mare s-a prezentat un barbat pentru a preda un portofel. In timp ce se afla in statia Piata Izvoare din municipiu, acesta a observat ca o persoana necunoscuta a sustras portofelul unui barbat care a urcat intr-un autobuz. Nu a ramas indiferent, ci s-a indreptat spre autor, reusind sa recupereze portofelul.

In portofel se aflau diferite sume de bani, lei si euro. Politistii au identificat persoana vatamata, un baimarean, i-au predat portofelul si continua cercetarile pentru identificarea autorului si tragerea acestuia la raspundere penala.

Prins de politisti ca avea permis fals, dupa ce a condus cu viteza excesiva prin localitate
Citeste
Politia romana, modificari legislative
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.