ATENtIE CE CONSUMAtI: Sase adulti internati la Spitalul Judetean cu intoxicatii cu ciuperci

Numarul persoanelor adulte care au avut nevoie de asistenta medicala de urgenta din partea specialistilor Spitalului Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" din Baia Mare, dupa ce au consumat ciuperci a ajuns la sase.
Pacientii au fost internati pe sectia Interne a unitatii medicale. Potrivit medicului sef sectie Interne, dr. Bonat Vasile, ultima internare a avut loc in data de 13 iunie 2020, iar pana la data de 17.06.2020, toti pacientii care au suferit intoxicatii cu ciuperci au fost externati.

Va reamintim ca, luna curenta, si in sectia Pediatrie au fost tratate doua adolescente intoxicate cu ciuperci.

Specialistii recomanda populatiei sa trateze cu maxima seriozitate acest subiect, avand in vedere consecintele foarte grave care pot fi provocate de consumul ciupercilor si atentioneaza ca trebuie sa se prezinte la urgenta, imediat ce identifica primele simptome.

Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia.
In cazul celor cu perioada scurta de incubatie, simptomele apar foarte repede (15 minute-3 ore) de la consumul ciupercilor si se manifesta prin dureri abdominale, tegumente umede, pupila micsorata, halucinatii, tulburari nervoase, hipotensiune arteriala, abundenta salivatiei etc.


Mai grava este situatia in cazul intoxicatiei cu ciuperci cu incubatie lunga, informeaza dr. Dan Roman, medicul coordonator al Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean. Semnele apar dupa 12 ore de la consum si se manifesta prin greturi, varsaturi, diaree, icter, tulburari neurologice, afectiuni hepatice si renale, hemoragii. In aceste situatii, este posibil ca, fara un tratament corespunzator, dupa 2 zile de la ingestie sa se instaleze coma si, ulterior, decesul persoanei in cauza.

Articolul ATENtIE CE CONSUMAtI: Sase adulti internati la Spitalul Judetean cu intoxicatii cu ciuperci apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

FOCAR COVID-19: 13 angajati ai Spitalului Municipal Sighet, depistati pozitiv
Citeste
SPITALUL DIN SIGHET, A DOUA SUCEAVA – Inca 5 cadre medicale infectate. Ministrul Tataru trebuie sa ia o decizie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.