Astazi padurarul omorat in padurea rogozului va fi inmormantat in satul natal, borcut

Durere fara margini in familia padurarului Liviu Pop, ucis zilele trecute de mafia lemnului din Tara Lapusului. Sotia si cei trei copilasi il vor conduce pe ultimul drum. Padurarul va fi inmormantat in satul natal, Borcut.

Slujba de inmormantare va incepe in jurul orei 12.

Intre timp, trebuie sa va spunem ca ancheta este departe de a se fi incheiat. "

"Este un caz complex. Au fost audiate mai multe persoane, dar deocamdata nu a fost pus nimeni sub invinuire. Nu excludem nicio varianta de lucru, dar nu poate fi vorba despre mafia lemnului, cum s-a spus. Au fost gasite niste lemne uscate, au fost ridicate, nu stim nici macar daca s-au taiat acestea din padurea respectiva. Sunt o multime de expertize de facut, inclusiv expertiza balistica a armei", a spus Bogdan Gabor, prim procuror adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Un ultim omagiu adus colegului nostru Pop Liviu

"Se ridica la 4 dimineata din pat si pleca la padure. Asa de mult o iubea", spun cei care l-au cunoscut. Dar, intr-o zi, Liviu nu s-a mai intors acasa.

In urma lui au ramas trei copii care nu vor mai avea cui sa spuna "tati" si o sotie indurerata, vaduva mult prea devreme.

Liviu era pasionat de meseria pe care si-a ales-o si nu era zi in care nu fie la padure, locul care ii era cel mai drag. Punea suflet in tot ceea ce facea, era un om corect si cinstit, asa si-l amintesc toti cei cu care a lucrat.

Pop Liviu, colegul nostru care si-a pierdut viata in timp ce incerca sa previna o taiere ilegala, a adus o contributie remarcabila in cei sapte ani pe care i-a petrecut la Ocolul Silvic Strambu Baiut, din cadrul Directiei Silvice Maramures, iar amintirea lui o sa ramana vesnic in memoria celor care l-au iubit si l-au apreciat.

Astazi, colegii, prietenii si familia si-au luat ramas bun de la cel pe care l-au pierdut prea devreme. Regia Nationala a Padurilor – Romsilva transmite un pios omagiu familiei indurerate.

Fie ca bunul Dumnezeu sa-i dea odihna vesnica printre alesii Sai, iar familiei un sincer gand de mangaiere si alinare, dar si putere pentru a trece mai usor peste aceasta cumplita despartire.

Reamintim ca Pop Liviu este al doilea angajat al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva ucis in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, respectiv paza padurii, dupa ce in urma cu o luna un alt padurar, Raducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pascani, din cadrul Directiei Silvice Iasi, a fost ucis de trei persoane surprinse in timp ce taiau ilegal arbori.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva s-au mentinut la un nivel inalt in ultimii cinci ani, pe fondul intaririi masurilor de prevenire si combatere a taierilor ilegale si preluare in paza a unor paduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

De la inceputul acestui an s-au inregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigura paza fondului forestier administrat, iar intre 2014 si 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza padurilor, in numeroase cazuri fiind necesara spitalizarea, in urma ranilor grave suferite.

Odihneasca-se in pace!

Vom reveni cu detalii

CITESTE SI:

FAceau liniuTe drogaTi Si beTi? vezi filmul tragediei de la sighetu marmatiei
Citeste
DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Romania are nevoie de stabilitate si continuitate. Alaturi de Klaus Iohannis pentru o Romanie normala!"
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.