Asociatia proacta edu ofera suport psihologic si sprijin social

Comunicat de presa, 20.04.2020

Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne continua colaborarea cu societatea civila, iar impreuna cu Asociatia Proacta EDU vine in sprijinul cetatenilor cu o noua linie telefonica de tip TelVerde pusa la dispozitie de operatorul de telefonie fixa si mobila Digi Romania.
Prin proiectul "Voluntarii Impreuna" desfasurat la nivelul DSU, in urma unor analize efectuate, prezentam asadar, operationalizarea unui nou numar de telefon la care apelantii pot beneficia de suport psihologic si sprijin social. Numarul de telefon 0800070030 se poate apela gratuit, din orice retea, de luni pana sambata, in intervalul orar 8.00-24.00.

Acest numar de TelVerde este complementar celui dedicat exclusiv informarii cetatenilor despre COVID-19, precum si platformelor #FiiPregatit si #CeTrebuieSaFac, respectiv numarul TelVerde 0800800358, infiintat la data de 27 Februarie 2020 la nivelul Institutului National de Sanatate Publica din subordinea Ministerului Sanatatii.

Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii legate de noul Coronavirus sau pentru suport psihologic si sprijin social sa apeleze cele doua linii de TelVerde, in functie de specificul informatiilor solicitate.

Pentru o buna gestionare a situatiilor de stres, tensiune, anxietate, singuratate, frica etc., care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legatura intre apelanti si comunitatile suport care fac parte din proiect, astfel incat populatia sa primeasca raspunsul si/sau sprijinul aferent situatiei in care se regaseste.

"Aceasta initiativa vine in sprijinul populatiei Romaniei intr-un moment dificil in care adaptabilitatea si rezilienta psihologica sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect consta in faptul ca regrupeaza o comunitate diversa, inclusiv experti, reprezentanti ai mediului asociativ, minoritati, persoane cu dizabilitati, etc." spune dr. Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Prin implementarea proiectului "Voluntarii Impreuna" se doreste centralizarea problemelor de ordin psiho-emotional din teritoriu si punerea la dispozitie a unei infrastructuri de voluntari care sa fie acoperitoare la nivel national, prevenind astfel riscul aparitiei unor pseudo-specialisti sau falsi voluntari. Toate entitatile juridice interesate sa se alature acestui proiect astfel incat sa ajungem in fiecare comunitate pot transmite un e-mail de intentie pe adresa [email protected], urmand a fi contactati in cel mai scurt timp.

Contact Asociatia Proacta EDU: 0771.141.767

Pana cand vom saluta cu "Hristos a inviat!" si ne vom raspunde "Adevarat a inviat!"
Citeste
A ajuns in stare critica la spital, dupa ce cazut sub tractor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.