Artisti straini si romani vin la Sarbatoarea Castanelor care are loc in perioada 27

DE INTERES   In perioada 27-29 septembrie 2019, municipiul Baia Mare va fi gazda celei de a XXVII a editii a Sarbatorii Castanelor, un eveniment de traditie al municipiului Baia Mare.

De acesta data evenimentul va avea loc sub egida manifestarilor dedicate obtinerii de catre muncipiul Baia Mare a titlului de Capitala Europeana a Tineretului in 2022. Consilierii locali au aprobat in sedinta din 19 august organizarea evenimentului, dupa ce primarul Catalin Chereches a avut o serie de discutii cu organizatiile non guvernamentale care se ocupa de acest proiect.

"Vom face Sarbatoarea Castanelor sub egida acestui proiect si vom incepe prin prezentarea la Bruxelles in 10 – 11 septembrie, prin bunavointa si cu sprijinul reprezentantei Romaniei la Comisia Europena, a proiectului Baia Mare Capitala Europeana a Tineretului in 2022. Va fi o chestiune care va scoate in evidenta proiectul, municipiul Baia Mare dar si tot ceea ce inseamna efortul pe care l-a facut autoritatea locala si entitatile civice cu privire la acest proiect. Ulterior vom prezenta municipiul Baia Mare si acest proiect celorlalte trei capitale ale tineretului, pentru ca ulterior sa generam consultarile cu tineretul chiar de Sarbatoarea Castanelor, astfel incat ei sa inteleaga acest proiect si sa participe la realizarea practica a acestuia. Vom realiza de asemenea si o conferinta intitulata Baia-Mare 2030 raportat la stategia de tineret, lucruri care tin de evolutia orasului in raport cu ceea ce insemna comunitatea tanara a municipiului, pentru ca la mijlocul lunii octombrie sa fie prezentata strategia de tineret a municipiului Baia Mare, un act oficial, respectiv un argument al candidaturii noastre pentru titlul de Capitala Europena a Tineretului pe care il vom depune in fata juriului de la Bruxelles pe 15 noiembrie", a spus Catalin Chereches primarul municipiului Baia Mare.

 

ActualMM

Tanar retinut pentru furt
Citeste
Feminin
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.